TIME DATE
Ma Orbán nap van.

2020-04-29 16:22:09 / Szerző: HajduPress

Gasztrosuli Marton Adriennel

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Itt az eperszezon, megkezdődött a magyar szamóca értékesítése. Ha te is szereted a közkedvelt gyümölcsöt, akkor Marton Adrienn receptje biztos elnyeri majd az ízlelőbimbóid tetszését.

A receptet Adri oldalán ma este 18:00 órától Facebook LIVE keretén belül készíthetitek el, ahol számos fortélyra és technikára is szert tehettek. Az eseményhez itt tudtok csatlakozni.

LIMEOS EPERKRÉMLEVES BAZSALIKOMOS TÚRÓGOMBÓCCAL

TÚRÓGOMBÓC
  • 200 g Túró (Magyar Tej)
  • 2 ek Búzadara
  • 1 ek Liszt
  • 1 ek Méz / Xilit
  • 2 db Tojás
  • 3 db Friss bazsalikom levél
  • 3 ek Kukoricapehely
KRÉMLEVES
  • 800 g Friss eper
  • 2 dl Habtejszín 30 %
  • 1 dl Kókusztej
  • 1 dl Görög joghurt
  • 3 ek Méz / Xilit
  • 1 db Lime
ELKÉSZÍTÉS

TÚRÓGOMBÓC
A túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet, a mézet, a tojássárgáját és az apróra vágott bazsalikomleveleket.
Egy habverő segítségével kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd 3 részletben óvatosan – figyelve, hogy ne törjük szét – beleforgatjuk a túrós masszába és mehet is a hűtőbe min. 20 percig.
A lehűlt masszából gombócokat formálunk, és forrásban lévő vízben 6 percig főzzük.
Végül beleforgatjuk őket a durvára tört kukoricapehelybe.

EPERKRÉMLEVES
Az összes hozzávalót egy turmixgép segítségével összeturmixoljuk, és már készen is van a tökéletesen krémes levesünk.

TÁLALÁS
A gombócokat a tányér közepére helyezzük, majd felöntjük a krémes levesünkkel és friss bazsalikom levéllel díszíthetjük. A porcukrot a tetejéről el ne felejtsd!



Forrás:  Adri’s Kitchen

A rovat legfrissebb cikkjei

Szombat reggeli palacsinta
Gyors vacsora: olasz Bruschetta
Spárgaszezon
Társasház erkélyén lehet grillezni, de nem mindegy, hogyan
5 szupergyors vacsoraötlet

Hozzászólások