°C
TIME DATE
Ma Bernadett nap van.

2018-02-12 20:08:01 / Szerző: HajduPress

Friss mérés: 29 százalékkal keresnek kevesebbet a nők

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Spanyolországban átlagosan 29 százalékkal keresnek többet a férfiak, mint a nők - állapította meg hétfői jelentésében az adószakértők szakszervezete (Gestha).

    
A spanyol adóhatóság 2016-os adatai alapján készült beszámoló szerint a spanyol női átlagfizetés 16 281 euró (5,07 millió forint), ami 4745 euróval (1,47 millió forint) marad el a férfiak átlagbérétől.
    
Eltérő mértékű különbségek tapasztalhatók az ország különböző autonóm közösségeiben (Spanyolország legnagyobb közigazgatási egységei), például a legnagyobb az olló Asztúriában, ahol 38 százalékos a különbség a nők hátrányára, míg a Kanári-szigeteken ez 16,4 százalék.
    
A Gestha megállapításai szerint az alsó fizetési kategóriákban jóval több a nő, mint a férfi, míg a legmagasabb sávban, az évi 140 ezer eurót (43,6 millió forint) meghaladó bérezésben részesülők közül mindössze minden ötödik munkavállaló nőnemű.
    
A szakértők rámutattak arra is, hogy a jelenlegi tendenciák mellett 2088-ra valósulhat meg a nemek közti béregyenlőség Spanyolországban.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Eltemették Kallós Zoltánt -fotók
Szörnyű robbanás történt egy étolajüzemben
Beismerte tettét a floridai tömeggyilkos, készültség az iskolákban
Döbbenet: 17 halottja van az iskolai lövöldözésnek
Elhunyt Kallós Zoltán erdélyi néprajzkutató

Hozzászólások