°C
TIME DATE
Ma Sára és Marió nap van.

2018-05-24 11:22:20 / Szerző: HajduPress

Friss: Hosszú Katinka nemet mondott Shane Tusupra

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Véget ért a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup munkakapcsolata.

    A 29 éves bajai sportoló Facebook-oldalán csütörtökön úgy fogalmazott, "Shane-nel nem sikerült a magánéleti problémáinkat rendezni, így a továbbiakban nem az ő vezetésével készülök".
    Hosszú hozzáteszi, jelenleg is folyik a felkészülése a versenyekre, miközben keresi a megfelelő szakmai hátteret a pályafutása következő szakaszára.
    Shane Tusup és Hosszú Katinka házassága tavaly év végén romlott meg, az év edzőjének négyszer megválasztott amerikai szakember már a tavalyi rövidpályás Európa-bajnokságon sem volt ott tanítvány-feleségével.
    Hosszú - aki eddig hatszor volt az év legjobb női sportolója - márciusban azt mondta, férjével folytatják a közös munkát, s célja továbbra is a 2020-as tokiói nyári olimpia.  

A 30 éves Tusup 2013-ban vette feleségül Hosszú Katinkát, akivel a 2012-es londoni olimpia után kezdett el dolgozni. Az azt követő öt évben a három olimpiai bajnoki cím mellett hat nagymedencés vb-elsőséget és összesen hét Eb-aranyérmet ünnepelhettek közösen. Hosszú nagymedencében 200 és 400 méteres vegyesúszásban is világcsúcstartó.
    A klasszis sportoló a tavaly decemberi rövidpályás Eb-n versenyzett legutóbb, azt követően hónapokat hagyott ki. Idén először a Mare Nostrum-sorozatban, júniusban ugrik majd medencébe, s várhatóan rajthoz áll az augusztusi, glasgow-i Eb-n is.
(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Kikaptunk, de ez volt a legjobb meccsünk
Dakar: szép eredménnyel zártak a magyarok
Fucsovics egyesben kiesett
Döntetlennel jutott a középdöntőbe a magyar válogatott
Csak szólunk: az étrend-kiegészítők 10-60 százaléka szennyezett

Hozzászólások