°C
TIME DATE
Ma Illés nap van.

2017-08-10 20:38:15 / Szerző: HajduPress

Fotók: szépen muzsikálnak a klasszikus gitárok Debrecenben

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Gitárversenyen és kamarazenei képzésen is részt vehetnek, valamint zenekarban is kipróbálhatják magukat a Klasszikus Gitárosok Debreceni Találkozójának résztvevői a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán. A zeneszerető közönséget ingyenes koncertekkel is várják.
 

A gitármuzsika mint a klasszikus zene sajátos formája, évtizedek óta változatlanul nagy népszerűségnek örvend. Ezt bizonyítja, hogy idén is mintegy ötven fiatal érkezett a Klasszikus Gitárosok Debreceni Találkozójára az ország minden tájáról. Augusztus 9-én, szerdán egyéni foglalkozásokkal kezdték meg a képzést a Zeneművészeti Karon, 10-én délután pedig mi is bekukkantottunk az eseményre.

A Zeneművészeti Kar egykori és jelenlegi tehetséges hallgatói is bekapcsolódnak a Klasszikus Gitárosok Debreceni Találkozójának programjába, esténként ingyenes koncerteket adnak a Liszt teremben. Augusztus 12-én, szombaton Vitányi Judit és Csorba Gergő áll színpadra, 13-án, vasárnap Solymári Tímea és Faragó Eszter érkezik egy különleges zenés irodalmi esttel, 14-én, hétfőn pedig Hagya Henrietta és Bereczki Csaba ad hangversenyt. A rendezvény augusztus 17-én, csütörtökön záróhangversennyel ér véget a Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium kápolnájában.

A találkozó részletes programja.

Fotók: hajdupress.hu, Pénzes László


A rovat legfrissebb cikkjei

Campus: start az Egyetem Téren
Szivárványosan színes koncertek Debrecenben - fotók
Campus Fesztivál - Megnyílt az Egyetem-tér a nulladik napon
Elrajtolt a Campus Sportfesztivál
Nívós lapban publikáltak debreceni tudósok

Hozzászólások