TIME DATE
Ma Jenõ nap van.

2020-06-30 10:21:20 / Szerző: HajduPress

Fotók: ez okozta a debreceni áramkimaradást

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Debrecenben nagyfeszültségű villanyoszlop sérült meg a viharban – egy méteres fát sodort a viharos szél a hálózatra.

Éjjel óta nagy erőkkel dolgoznak az e.on munkatársai a tegnapi heves vihar következményeinek elhárításán Debrecenben, miután a viharos erejű szél egy csaknem egy méter törzsátmérőjű fát sodort az elektromos hálózatra. Emiatt egy nagyfeszültségű villanyoszlop meghajlott, megrongálódott.

A szakemberek az éjszaka folyamán a hálózat átterhelésével több tízezer ügyfélnél sikeresen helyreállították a szolgáltatást. Felmérték a megrongálódott nagyfeszültségű oszlopban keletkezett károkat, ennek javításához hosszabb időre és speciális eszközök alkalmazására van szükség. 

Arra kérik az érintett területen élőket, illetve az ott működő vállalkozásokat, hogy amennyiben náluk már újra elérhető az áramszolgáltatás, lehetőség szerint csak annyi áramot használjanak, amely feltétlenül szükséges, hogy minél több ügyfélnél minél hamarabb vissza tudják állítani a szolgáltatást, ameddig a szakemberek nagyfeszültségű oszlop javításával végeznek. 

Az e.on köszöni az ügyfelek türelmét és támogató megértését!

Ivóvizet csak a lehető legszükségesebb esetben használjanak - kéri a lakosságot a Debreceni Vízmű vezérigazgatója.

Mint ismeretes, a hétfő esti viharos időjárás mintegy 65 ezer fogyasztási helyen, Debrecen és Létavértes térségében, áramkimaradást okozott. Kedd reggel még 25 ezer fogyasztási helyen is áramszünet volt, ami a vízszolgáltatásban komoly gondot okoz - ecsetelte a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója. Ányos József elmondta, a vízmű szolgáltatásának 2 fő ága van, az ivóvíz szolgáltatás, valamint a szennyvízelvezetés és tisztítás.

Az ivóvízellátásban nem volt zavar, a telepek folyamatosan dolgoztak, ám ugyanez nem mondható el a szennyvízelvezetésről. A városi szennyvízelvezetőknél több mint 15-nél az áramellátás szünetel jelen pillanatban is. A hibát ideiglenes áramellátással, agregátor segítségével próbálják elhárítani, illetve a kiöntést megakadályozni. A fogyasztókat arra kérik, hogy ivóvizet csak a lehető legszükségesebb esetben használjanak - nyomatékosította a vezérigazgató.

(HP, MTI)

Fotók: Facebook/eon


A rovat legfrissebb cikkjei

Állami kézbe kerül az Alföldi Nyomda
Vízilabda sztárparádé Debrecenben!
Új templom épül
Sok munkája volt a debreceni tűzoltóknak
Mesés adományokat kapott a Gyermekklinika

Hozzászólások