TIME DATE
Ma Ilona nap van.

2019-04-18 12:08:40 / Szerző: HajduPress

Food Day – több, mint gasztrofeszt

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Egy nemzetközi kulináris kavalkád, ahol nemcsak a világ ízeivel, hanem a Debreceni Egyetem multikulturális közösségével is megismerkedhetsz – ez az International Food Day, amely május 3-án ismét az Egyetem téren várja a látogatókat. 

A Debreceni Egyetemen tanul hazánkban a legtöbb külföldi hallgató: 113 nemzet csaknem hatezer diákja. Az International Food Day a külföldi hallgatókat tömörítő International Student Union (ISU) legnagyobb és legnépszerűbb rendezvénye az intézményben. A 14. alkalommal megszervezett nemzetközi gasztrofesztivál népszerűségét mutatja, hogy jóval a határidő előtt le kellett zárni a regisztrációt, annyi bemutatkozni vágyó csapat jelentkezett. 

- Egy apró, szabadtéri főzésből egy fesztiválszerű, nagy tömegeket megmozgató rendezvénnyé nőtte ki magát, ahol a sokszínűség hozza közel egymáshoz a hallgatókat és segíti ápolni azt a közösséget, amit az egyetemen kiépítettünk. A tavalyi újítások nyomán idén is a Főépület előtti tér szolgál helyszínül a 22 nemzetiséget képviselő csapatok ételeinek bemutatására – tájékoztatott Sayed-Ahmad Mohamed, a DEHÖK Külföldi hallgatókért felelős alelnöke.

A 15 órakor kezdődő rendezvényen a Debreceni Egyetem brazil, kambodzsai, kínai, egyiptomi, izlandi, indiai, indonéz, izraeli, japán, jordán, koreai, kurdisztáni, mexikói, moldáv, nigériai, pakisztáni, palesztin, dél-afrikai, szír, tajvani, tunéziai és jemeni hallgatói adnak ízelítőt nemzeti ételeikből. A kóstolójegyekből befolyt összeg egy részét idén is a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak adományozzák a szervezők.

További részletek ide kattintva érhetők el. 


A rovat legfrissebb cikkjei

Idén is 3D-ben a DE Főépülete, Papp László is posztolt
A legjobb 1000 egyetem között a debreceni
Megnyílt a Farmer Expo Debrecenben
Változás állt be a DEKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika betegelőjegyzési rendszerében
Világújdonság Debrecenben

Hozzászólások