TIME DATE
Ma Tünde nap van.

2020-05-22 18:32:42 / Szerző: HajduPress

Fontos változások a betegellátásban

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Hétfő reggeltől részlegesen, szerda reggeltől pedig teljesen visszaveszi a megyei sürgősségi és a fekvőbeteg-ellátást a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház a Klinikai Központtól. Debrecen sürgősségi ellátása, az eredeti helyzetnek megfelelően, a Klinikai Központ Sürgősségi Klinikáján történik.

A regisztrált új koronavíruspozitív-betegek számának csökkenésére, a befejeződött országos szűrés (H-UNCOVER) eredményeire, valamint Hajdú-Bihar megye alacsony fertőzöttségére alapozva a Debreceni Egyetem megkezdte a megyei egészségügyi ellátás újraindítását.

Berényi Ervin, a Klinikai Központ elnöke és Lampé Zsolt, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház főigazgatója péntek délután közös tájékoztatót adott ki a betegellátás egyik alapvető pillérnek számító sürgősségi ellátás visszarendezéséről.

A következő változások lépnek életbe: május 25., hétfő reggel 8 órától a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház a sürgősségi és a fekvőbeteg-ellátást visszaveszi a Klinikai Központtól Derecskei Járás, Hajdúhadházi Járás, Hajdúnánási Járás, Nyíradonyi Járás és Kaba tekintetében. Majd május 27., szerda reggel 8 órától a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház újra a kiindulási helyzetnek megfelelően fogja végezni Debrecen kivételével a teljes megye sürgősségi és fekvőbeteg-ellátását.

Debrecen sürgősségi ellátása, az eredeti helyzetnek megfelelően, a Klinikai Központ Sürgősségi Klinikáján történik. A belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás terén további intézkedésig a május 25-ei eljárási rend az irányadó.

(hirek.unideb.hu)


A rovat legfrissebb cikkjei

Szépülnek a Debreceni Egyetem köznevelési intézményei
Új együttműködésekről egyeztettek a Debreceni Egyetemen
Lesz yoUDay, az egyetem napja 2020-ban is
Nyári Egyetem az online térben
Munkaerőpiac és HR a koronavírus után

Hozzászólások