TIME DATE
Ma Arnold és Levente nap van.

2019-05-31 07:11:22 / Szerző: HajduPress

Fontos szabályok változnak holnaptól a fociban

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Szombaton lépnek életbe a labdarúgás módosult szabályai, amelyeket március elején Aberdeenben fogadott el a sportág szabályalkotó testülete, az IFAB.

    A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója kiemelte, három új szabályt egy kétéves, nemzetközi kísérletet követően fogadtak el.

    Ezek alapján bevezetik a sárga és piros lapokat a vezetőedzők és a csapathoz tartozó hivatalos személyek sportszerűtlen viselkedése esetén; 

a lecserélt játékosnak az oldal- vagy alapvonal legközelebbi pontján kell elhagynia a játékteret;

kirúgás, illetve egy csapat saját büntetőterületén belül megítélt szabadrúgása esetén a labda már az elrúgás pillanatától játékba kerül, azaz megjátszható, mielőtt elhagyná a 16-ost.

    A kézzel vagy karral elért gólok a jövőben nem érvényesek függetlenül attól, hogy a játékos véletlenül ért-e a labdához vagy sem. Ugyanez vonatkozik azokra a találatokra, amelyek vétlen kezezéssel induló támadásból születnek.

    A támadó csapat játékosai a szabadrúgásoknál nem állhatnak be a sorfalba, legalább egy méter távolságot kell tartaniuk attól.

    Egy szabadrúgás akkor is elvégezhető sípszó nélkül, amennyiben a játékvezető sárga vagy piros lapot akar adni, ebben az esetben a szankció a következő játékmegszakításra csúszik át.

    Amikor a játékvezetőket érinti a labda, akkor a játék bírói labdával folytatódik, s ezt minden esetben a labdát utoljára birtokló együttes kapja meg. A 11-eseknél pedig a kapusoknak már csak az egyik lábukkal kell érinteniük a gólvonalat.

    További módosítás, hogy a kezdésnél a pénzfeldobást nyerő csapat választhat a kezdőrúgás elvégzése vagy a térfélválasztás között.

(MT)I

A rovat legfrissebb cikkjei

Debrecen-Bukarest rangadó is jöhet az EL-ben
Kedden kiderül, kivel játszik a Loki az EL-ben
Tour de Hongrie - Neilands a végső győztes, Dina és Valter a dobogón zárt
Debreceni bajnoki cím a Balatonban
Tour de Hongrie - Cseh siker a hajdúszoboszlói sprintben

Hozzászólások