TIME DATE
Ma Arnold és Levente nap van.

2019-05-14 22:31:56 / Szerző: HajduPress

Fontos pályázatot írt ki a Vojtina Bábszínház

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A debreceni Vojtina Bábszínházhoz, amely több mint negyven éve szolgálja a Hajdú-Bihar megyei gyermekek és családok igényes szórakoztatását, néhány éve olyan információk érkeznek, melyek szerint a bábszínházba való eljutásnak egy-egy közösség részéről anyagi természetű akadályai vannak. Mivel a Vojtina hitvallásához az esélyegyenlőség megteremtése is hozzátartozik, a teátrum az alábbiakban megfogalmazott pályázattal szeretne segíteni az ilyen indokkal távolmaradókon.
 


A Vojtina Bábszínház nyílt pályázatot hirdet bábszínház-látogatás támogatására szociálisan hátrányos helyzetű óvodás- és kisiskoláskorú gyermekcsoportok számára. A pályázat célja az, hogy 2019-2020-as tanévben a szociálisan hátrányos helyzetű Hajdú-Bihar megyei óvodás és kisiskolás korú gyermekcsoportok ingyenesen megnézhessenek egy előadást a Vojtina Bábszínházban. Erre a Hajdú-Bihar megyei gyermekekkel foglalkozó közoktatási intézmények (óvodák, iskolák) pályázhatnak csoportjaik/osztályaik támogatására.
 
A pályázati feltételek a következők: a pályázó csoportba vagy osztályba járó gyermekek zömének az alábbi feltételek valamelyikében érintettnek kell lennie:
  • hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermek,
  • rendszeres gyermekvédelmi támogatásban vagy emelt összegű családi pótlékban részesülő gyermek,
  • gyermekvédelmi vagy szociális intézményben élő gyermek,
  • sajátos nevelési igényű gyermek.
Fontos, hogy a pályázat esetleges elfogadása esetén a teljes csoportra vonatkozik a támogatás! Ezért a teátrum arra kéri a pályázó intézményeket, hogy körültekintően járjanak el a csoportok/osztályok kiválasztásánál, mivel a színházunk befogadóképessége korlátozott.
 
A támogatás vissza nem térítendő, forrását pedig gazdasági társulások, civil szervezetek, magánszemélyek stb. felajánlásai képezik.
 
A támogatás úgy valósul meg, hogy miután a felajánló szervezetek vagy magánszemélyek a Vojtina Bábszínház előadásaira jegyeket vásárolnak, ezeket a pályázók számára a teátrum eljuttatja.
 
A pályázathoz a következő dokumentumokat kell benyújtani:
-az óvoda, iskola, illetve intézmény rövid bemutatása (maximum 1 oldal terjedelemben)
-a csoport vagy osztály rövid bemutatása, amely a rászorultság indoklásán túl az igényelt jegyek számát is tartalmazza (szintén maximum 1 oldal terjedelemben)
 
A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE: 2019. JÚNIUS 21. (PÉNTEK)
 
A pályázatokat az aláírásra jogosult intézményvezetőnek és a csoport/osztály vezetőjének eredeti aláírásával és bélyegzővel ellátva várják postai úton a Vojtina Bábszínház címére (4026 Debrecen, Kálvin tér 13.), vagy e-mailben a szervezes@vojtinababszinhaz.hu e-mail címre.
A pályázati döntésről 2019. november 22-éig kapnak értesítést a pályázó felek. A pályázattal kapcsolatban Kapusi Miklóstól és Szakács Zsuzsannától telefonon (52/418-160) vagy e-mailben (szervezes@vojtinababszinhaz.hu) kérhetnek felvilágosítást.
 
Gyürky Katalin

A rovat legfrissebb cikkjei

„Az én ügyem a te ügyed is” - Lezajlott a 39. Adyák Gála
Múzeumok éjszakája - Nemesi útlevéllel a debreceni városházára
Díjazták a Csokonai Színházat is
Gének és/vagy környezet? A Három egyforma idegen című filmről
Elhunyt Franco Zeffirelli

Hozzászólások