TIME DATE
Ma Fülöp és Evelin nap van.

2020-05-21 12:41:11 / Szerző: HajduPress

Fontos döntések: ez volt a kormányinfón

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Több fontos témában is döntés született a szerdai kormányülésen, melyeket Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón ismertetett:

Áttekintették a járványügyi védekezés eddigi eredményeit, amelyek szerint a védekezés hatékony volt, és a vírus tömeges elterjedését sikerült megakadályozni. 
Az elmúlt napokban többen gyógyultak meg, mint amennyien megbetegedtek, ennek ellenére a védelmi szabályokat továbbra is be kell tartani.
A kormány szerint a hazai védekezés az egyik legsikeresebb volt Európában. A szigorúbb intézkedéseket Magyarországon ugyanis lényegesebben korábban hozták meg, mint más európai országokban.
A járványügyi készültség második szakaszában az operatív törzs továbbra is fennmarad.
Jövő héten kedden pedig arra kérik az Országgyűlést, hogy a rendkívüli jogrendet szüntesse meg. A kormány jövő kedden olyan törvényjavaslatot nyújt be, aminek értelmében a rendkívüli jogrend megszűnhet, de a járványügyi készültség megmarad. 

Kell egy törvény, amely fenntartja azokat a szabályokat, amelyek túlnyúlnak a veszélyhelyzeten - ezt mondta Gulyás Gergely arról, hogy mit fog tartalmazni a parlamentnek jövő héten benyújtandó, a koronavírus-törvényt hatályon kívül helyező, de legalábbis megváltoztató kormányjavaslat. A veszélyhelyzetet majd a kormány fogja visszavonni.

Mivel a járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék a megyékben május 25-től, a fővárosban június 2-től visszatérnek a normális működési rendhez. Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyerekeket, a nyár folyamán egy intézmény legfeljebb két hétre állhat le.

A tanév hossza nem változik, és mivel a digitális oktatás jól működik, így a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad.

Június 2-tól változik a gyermekfelügyelet rendje is. Már nem csak egyes kijelölt intézményekben, hanem valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyerekek felügyeletét.

A gyermekfelügyeleti rendet az iskoláknak június 26-ig kell megszervezniük és fenntartaniuk. A felügyeletben résztvevők számára

JÚNIUS 2. ÉS  JÚNIUS 15. KÖZÖTT ELSŐSORBAN FELZÁRKÓZTATÓ, A TANULÁST TÁMOGATÓ FOGLALKOZÁSOKAT SZERVEZNEK, MAJD JÚNIUS 15-TŐL JÚNIUS 26-IG A KÖVETKEZŐ TANÉVRE KÉSZÜLHETNEK FEL AZ ISKOLÁKBAN.

(Index)

A rovat legfrissebb cikkjei

Varga Mihály benyújtotta a 2021. évi költségvetés-tervezetet
Őrizetben az embercsempészek
Ismét az egész országban zivatarokra figyelmeztetnek
Emelkedett a fertőzöttek száma
Bálák százai égnek napok óta Hevesben

Hozzászólások