TIME DATE
Ma Donát nap van.

2019-09-09 14:30:05 / Szerző: HajduPress

Folytatódik a nagyfelületű járdafelújítás a Jerikó utcán

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A Fidesz-KDNP frakció javaslatára újabb forrásokat fordít a debreceni önkormányzat a városban járdák felújítására. Ennek segítségével az Újkertben folytatják az július végén, augusztus elején a Jerikó utca 18. és a Bolyai utca közötti szakaszon elkezdett munkálatokat – jelentette be sajtótájékoztatóján Korbeák György, a városrész önkormányzati képviselője. 

Az Új Főnix Terv Élhető város programjának fontos célja, hogy a nagy, városi beruházások mellett kisebb, egy-egy városrészt érintő fejlesztéseket is megvalósítson. Debrecen önkormányzata számára elsőrendűen fontos az, hogy a debreceniek biztonságos és minőségi járdákon közlekedjenek. 

Debrecenben több mint 1000 kilométernyi járda található, melynek túlnyomó többsége akár 30-50 éves is lehet. A kialakításuk óta eltelt idő alatt a járdaszakaszok felülete több helyen elöregedett, megsüllyedt, keresztrepedések alakultak ki rajtuk. Az önkormányzat 2014 óta számos helyen végeztetett helyi és nagy felületeket is érintő járdajavítási munkálatokat: ennek keretében már több mint 4000 négyzetméter járdát újítottak fel.

Az önkormányzat 2019-es költségvetésében összesen bruttó 55 millió forintot biztosított a város egész területén járdajavítási munkákra. Ez a program július végén újabb bruttó 30 millió forint felhasználásával bővült, így indulhatott el a munka a Jerikó utcán is.

Az utóbbi több, mint két hónap során 400 méter hosszúságban felújították a Jerikó utca 18. és a Bolyai utca közötti járdaszakaszt. A munkálatokkal várhatóan szeptember folyamán készül el véglegesen a kivitelező. A cél a terület komplex kezelése, ezért a járdafelújítással párhuzamosan a környezetében lévő zöldterületet is megújítják. 

A szeptember 9-én kezdődött, és az időjárási viszonyoktól függően várhatóan szeptember 20-ig befejeződő ütemben a Jerikó utca 2. és 18. közötti járdaszakaszt újítják fel az elöregedett aszfaltburkolat felszedésével, új aszfaltszőnyeg terítésével, valamint a burkolati jelek felfestésével egészen a Bolyai utcáig. A mostani munkálatok során mintegy 280 méter hosszúságban újul meg a járdaburkolat. A kivitelezés költsége megközelítőleg bruttó 20 millió forint, melyet az önkormányzat teljes egészében saját forrásból biztosít. 

A gyalogosokén kívül a kerékpárosok közlekedésének további segítése érdekében az Újkertben összesen 10 darab kerékpártárolót helyeztetett ki – melynek bruttó költsége mintegy 700.000 forint volt – az önkormányzat szeptember első napjaiban az alábbi helyszíneken: a Jerikó utca 17. (Beregszászi-iskola) előtt 4, az ugyanabban az épülettömbben lévő DMK Újkerti Közösségi Háza előtt 2, a Jerikó utca 6-8., 10-12. és 24-26. előtt egy-egy, valamint a Jerikó utcai COOP-áruház előtt (Jerikó utca 13.) szintén egy darabot – mondta el tájékoztatóján Korbeák György, a városrész önkormányzati képviselője.

Fotók: Miskolczi János


A rovat legfrissebb cikkjei

Gázolás a Csapó utcán: szemtanúkat keresnek
Tovább bővül Debrecen belvárosi sétálóövezete
Gázolás a Csapó utcán: döbbentes történet
Eltűnt: 15 éves debreceni lányt keresnek
Ennyi van: elfogadták Debrecen idei költségvetését

Hozzászólások