TIME DATE
Ma Hella nap van.

2020-03-31 15:41:36 / Szerző: HajduPress

Filmes élmények az Apolló Mozival a járvány idején is

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Minden héten egy estére az otthonokba költözik az Apolló Mozi. Mivel veszélyhelyzetben a debreceni filmszínház nem tudja nézőit személyesen fogadni, ezért a legnagyobb videómegosztó portálon, előre meghirdetett időpontban, ingyenesen filmeket mutat be. A kezdeményezésről Fejér Tamást, az Apolló Mozi vezetőjét telefonon kérdeztük.

Az Apolló Mozi a járvány idején sem szeretné cserben hagyni nézőit, ezért március 26-án elindította az online közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítéseit.

Azt gondoltuk, hogyha megkeresünk olyan hazai alkotókat, rendezőket, akiknek a tulajdonában van valamilyen régebbi film vetítési joga és nem gond, hogyha egyszeri alkalommal ezt élő vetítés keretében a YouTube-on levetítjük, akkor ezt nagyon jól össze lehet kötni egy beszélgetéssel velük, hiszen a közönségtalálkozók rendszeres részei az Apolló Mozi életének. Nyilván most ezt is a Facebook oldalunkon keresztül, online keretek között valósítjuk meg. Tehát mindig lemegy egy film az Apolló Mozi YouTube-csatornáján, majd utána élő beszélgetés következik videón keresztül a rendezővel az Apolló Mozi Facebook-oldalán és itt kommentben lehet is kérdezni az alkotóktól” - részletezte Fejér Tamás, az Apolló Mozi vezetője.

Hozzátette: az első vetítést múlt hét csütörtökön tartották, akkor 400-an moziztak együtt az online térben.
A közönség ezen a héten sem marad program nélkül, hiszen április 2-án, csütörtökön 17:30-tól ismét lesz vetítés és virtuális közönségtalálkozó is.

Most csütörtökön a Fehér tenyér című filmet vetítjük. Ez Hajdu Szabolcs, rengeteg díjjal kitüntetett debreceni rendezőnek egy korai filmje. A vetítés után az Apolló Mozi Facebook-oldalán magával a rendezővel, Hajdu Szabolccsal beszélgetek én, mint moderátor és beszáll a beszélgetésbe Debrecen város kulturális alpolgármestere, Dr. Puskás István is” - árulta el érdeklődésünkre Fejér Tamás.

A Fehér tenyér egy 2005-ben készült magyar filmdráma. A film főszereplője Dongó Miklós, aki nagyreményű, de egy sérülés miatt félbeszakadt tornászkarrierjét követően edzőként érkezik Kanadába, hogy újraépítse életét. Magával hozott stílusa és beidegződései miatt azonban kérdésessé válik, hogy be tud-e illeszkedni ebbe az új világba, képes-e megfelelni az új kihívásoknak. Elsősorban saját feldolgozatlan múltjával, gyökereivel kell szembenéznie - a tornaterem falai közt töltött örömtelen gyerekkorral és a múlt kísérteteivel. A film a 2006-os Magyar Filmszemlén a legjobb rendezés, a legjobb operatőr, a legjobb producerek valamint a legjobb vágó Arany Olló díját is megkapta, a külföldi kritikusok és a közönségdíj mellett. A filmet díjazták Karlovy Varyban, Isztambulban, Ljubjanaban és Kaunasban is.

A nézők a következő három hétben sem maradnak filmek és érdekes beszélgetések nélkül. Április 9-én az Egy szerelem gasztronómiája, április 16-án a Magyar Vándor, április 23-án pedig a Witman fiúk című filmeket láthatják a nézők, a vetítések után pedig az alkotások rendezőivel, Madarász Istivel, Herendi Gáborral és Szász Jánossal beszélget majd az Apolló Mozi vezetője.

Szőgyényi Adrienn


A rovat legfrissebb cikkjei

Online látogatható az Országház több nevezetes helyszíne
Szívrohamot kapott Brian May, a Queen gitárosa
Spórol nekünk a Netflix!
Ma lett 80 éves Pécsi Ildikó
Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze ma ünnepli 93. születésnapját

Hozzászólások