TIME DATE
Ma Konstantin nap van.

2019-05-08 14:47:24 / Szerző: HajduPress

Fényképeken láthatjuk, ahol a menny és a föld összeér

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Május 11-én délután Fényes Lóránd asztrofotográfus ingyenes, vetítéssel kísért előadását hallgathatják meg az érdeklődők a Debreceni Református Kollégium Dísztermében. A képeken a déli félteke égboltjának csodáit láthatjuk a Namib-sivatag felett. A fotós nem csak a fotók készítésének nehézségeiről és tapasztalatairól, hanem munkájának lelki tanulságait is a hallgatók elé tárja.


Fényes Lóránd drón- és asztrofotós művész. A távcsöves észlelés szele már fiatal korában is megérintette: a nyolcvanas években a szüleitől kapott távcsövet, a kilencvenes években egy kis Vixen távcsőre már saját fizetéséből spórolta össze a szükséges összeget, melyekkel elsősorban bolygókat és Messier objektumokat tudott megnézni.

Aztán több, mint 10 év szünet következett, majd 2010-ben összeért benne a két irány: az addig is napi szinten végzett fotózás és a csillagos ég szeretete. Éjszakánként a fotózás, nappal pedig a hitélet tölti ki Fényes Lóránd mindennapjait, hiszen az Agapé Pünkösdi Gyülekezet pásztoraként végzi a lelkészi teendőket.

Fotóit National Geographic és a Nasa is publikálta már, valamint az Év Természetfotósa különdíjat is elnyerte munkáival.

Május 11-én 15 órától Fényes Lóránd ingyenes előadást tart a Debreceni Református Kollégium Dísztermében, a Nagytemplomi Református Egyházközség szervezésében.

A rovat legfrissebb cikkjei

A festészet igenis tudomány! - A Leonardo 500 című filmről
​Nagyváradon jártak a debreceni énekesek
A színházcsinálók és a színházat kedvelők újabb találkozási pontja - A Nézőpontok című kiállításról
Fontos pályázatot írt ki a Vojtina Bábszínház
Angol nyelvű színjátszó találkozó lesz Debrecenben

Hozzászólások