TIME DATE
Ma Hella nap van.

2019-11-23 08:24:57 / Szerző: HajduPress

Félmillió dollárt ajánlott fel a sajtószabadságért a Fox műsorvezetője

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Az amerikai Fox televízió volt műsorvezetője, Shepard Smith félmillió dollárt ajánlott fel egy, a sajtószabadságot védelmező szervezetnek - jelentette pénteken a The New York Times című lap.

    
Smith, aki múlt hónapban távozott a Fox televíziótól, a Bizottság az Újságírók Szabadságáért nevű, a sajtószabadság elősegítését támogató szervezet csütörtök esti, New York-i díszvacsoráján jelentette be döntését. A gálaesten, amelyet korábban Nemzetközi Sajtószabadság Díj-estjének neveztek, a kormányzati nyomásgyakorlás ellen harcoló pakisztáni, brazil, indiai, nicaraguai és tanzániai újságírókat tüntettek ki.
    
A félmillió dolláros adomány bejelentésekor Shepard Smith hangsúlyozta: "a sajtó megfélemlítése és megalázása ma globális jelenség. Nem is kell messzire mennünk ennek bizonyítékaiért". Hozzáfűzte: valamikor az újságírók azt hitték, hogy az internet forradalma felszabadítja őket, de ez nem így lett. Nem említve az amerikai elnök nevét, a volt műsorvezető úgy fogalmazott: "az autokraták megtanulták, hogyan használják ugyanezeket az internetes eszközöket a hatalmuk megerősítésére. Híreknek álcázott szeméttel és hazugságokkal árasztják el az információ világát".
    
A jelenlegi kormányzattal szemben kritikus újságírót Donald Trump elnök korábban rendszeresen élesen, sokak szerint sértő módon bírálta, s nem egyszer a saját kollégái élő adásban tették őt gúny tárgyává.
    
Smith a gálaesten a szólásszabadság érdekében összefogásra buzdította a médiamunkásokat. "A sajtószabadság nem egyetlen politikai csoport vagy politikai párt védett területe" - szögezte le.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Magyar influenszer lány képeiért rajong a világháló - Képgaléria
Jimmy Cobb-tól búcsúzunk
Gardrób alapdarabok
Szaturn, ez nehéz 84 év volt
Tavaszi ruharendezés

Hozzászólások