°C
TIME DATE
Ma Ervin nap van.

2017-03-20 14:03:54 / Szerző: HajduPress

Felborult egy magyar diákokat szállító kisbusz, ittas volt a sofőr

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A dévai magyar tannyelvű Téglás Gábor Gimnázium diákjait szállította iskolába az a kisbusz, amely hétfő reggel felborult Vajdahunyad és Déva között - írták az erdélyi magyar hírportálok. A buszban utazó diákok súlyosabb sérülések nélkül megúszták a balesetet.

    
A kisbusz Vajdahunyadról szállította a térség egyetlen magyar iskolájába a gyermekeket. A Maszol.ro című portál közlése szerint a 16 diák közül a legkisebb második osztályos, a legnagyobb tizenkettedikes volt. A sofőr elaludt a volánnál, a jármű letért az útról és felborult. A rendőség 0,34 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki a 61 éves sofőr leheletében.
    
Kocsis Attila Levente, a dévai Téglás Gábor Gimnázium igazgatója a Krónika című napilap internetes oldalán közölt nyilatkozatában elmondta, a gyerekek egy részét a dévai, másik részét a vajdahunyadi kórházba szállították. Minkét kórház illetékesei arról tájékoztatták, hogy a diákok állapota jó és nagyon jó, egyikük sincs veszélyben. "A kórházba szállított gyerekek közül hárman maradnak bent megfigyelésre egy-két napot, ők a fejüket fájlalják és szédülnek, de sem a laboratóriumi eredmények, sem a komputertomográfos vizsgálatok nem mutattak ki sérülést. Az ijedtségen és horzsolásokon kívül szerencsére nem esett nagyobb bajuk" - mondta a Krónikának Kocsis Attila Levente.
    
A Maszol.ro portál úgy értesült, hogy hétfőn nem az a sofőr ült a volán mögött, aki rendszeresen vezeti a járművet. Az igazgató a Krónikának elmondta: a buszt egy szállítási vállalat működtette, és a történtek után az iskola szerződésbontásra készül. "Nagyobb felelősségérzetet várunk el egy gyerekeket szállító cég részéről" - szögezte la a tanintézet vezetője.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

40 év után kaptak el egy sorozatgyilkost
Magyarország Szíriában épít kórházat
Németország: példás viselkedés
Zsidó vezető: nem tanácsos a kipaviselés a német nagyvárosokban
Megtiltották a fürdőzést a Szent Anna-tóban

Hozzászólások