°C
TIME DATE
Ma Gyárfás nap van.

2017-09-11 09:45:29 / Szerző: HajduPress

Fantasztikus előadás jön Debrecenbe

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Alföldi Róbert rendezésében láthatjuk Debrecenben a Hegedűs a háztetőn című musicalt szeptember 30-án 19 órától a Főnix Csarnokban: a látványos produkcióban Tevje, a tejesember szerepét Stohl András alakítja.
 

Alföldi Róbert rendező szerint minőségi csapatot válogattak össze a sokszereplős produkcióhoz, az alkotók többségével már többször dolgozott együtt. Mint mondta, különleges feladat a Hegedűs a háztetőn színpadra állítása, hiszen egy híres musicalről van szó, amelynek produkcióját a jogtulajdonosok figyelemmel kísérik. Tehát semmiféle balhé nem lesz - jegyezte meg a rendező.

 Alföldi Róbert kiemelte: ugyanúgy tekint erre a darabra, a szereplőkre, a helyzetekre, mintha egy Shakespeare-művet játszanának, komolyan véve az adott pillanatokat. Az elmúlt évek nagyszabású produkcióit is ez a megközelítés jellemezte: kidolgozták azokat az emberi pillanatokat, viszonyokat, szituációkat, amelyeket az adott mű éppen felkínál. "Ez az anyag nagyon sok ilyet kínál" - jegyezte meg. Mint mondta, a darab arról szól, hogy ha vannak is különbségek közöttünk - más istenben hiszünk, más a kultúránk és mások a hagyományaink - a hétköznapi életben jól ellennénk egymással, ha a fejünk fölött nem találnák ki, hogy nekünk hogyan jó, kiket kell utálni és kiket szeretni.
A darab arról is szól, hogy mit jelent a család, a szeretet, hogy elfogadjuk egymást akkor is, ha adott helyzetekben mást gondolunk. Arról szól, hogy nem így kéne élni, de ha már így alakult, akkor éljünk aszerint, hogy a legfontosabb dolgokat, a boldogságot, a szerelmet, a szeretetet, a családi összetartozást nem írhatja felül semmi. A mű aktualitásáról szólva kiemelte: a darabban a konfliktusokat mindenki meg akarja oldani, hiszen csak így mehet tovább az élet. Látványos musicalről van szó, olyan darabról, amely megpróbál nagyon egyszerű, ámde valódi, mély, szívet melengető dolgokról beszélni. A főbb szerepeket Stohl András mellett Éder Enikő, Martinovics Dorina, Bánfalvy Eszter, Sodró Eliza, Pájer Alma, Kornis Anna, Csákányi Eszter, Szatory Dávid, Bányai Kelemen Barna, Fehér Tibor, Hevér Gábor, Lugosi György, Patkós Márton, Makranczi Zalán, Náray Erika és Misurák Tünde alakítja. Fruma Sára szerepében Tóth Gabi látható.

Minden idők egyik legismertebb musicalje 1964-ben mutatkozott be először a Broadway-n, és hatalmas sikert aratott. Címét egy Chagall-festménytől kölcsönözte, történetét pedig Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című kisregényéből és más meséiből. A musical főszereplője a kis ukrán faluban, Anatevkában élő Tevje, a szegény ortodox zsidó tejesember, akinek a falu lakóihoz hasonlóan a hagyományok határozzák meg a mindennapjait. Derűsen él feleségével és öt lányával rozoga házában a faluban, ahol még egy ideig viszonylagos békességben megfér egymás mellett a keresztény és a zsidó lakosság.


A rovat legfrissebb cikkjei

Figyelj, Debrecen! Jön a PAD
Megérdemelt díjakkal zárta évadát a Csokonai Színház
Megtartotta évadzáró társulati ülését a Csokonai Színház
Jön a Páholy Udvar!
Színvonalas gálával zárt az Ady

Hozzászólások