°C
TIME DATE
Ma Benedek nap van.

2017-08-06 12:04:12 / Szerző: HajduPress

Ezt ajánlja az ételallergia-szakértő a kánikula idejére

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A magas fehérjetartalmú ételek különösen romlékonyak a nagy melegben, de a tésztákat sem szabad újramelegíteni és a hűtőszekrényben tárolásuk sem javasolt ilyen időben - mondta Hídvégi Edit ételallergia-szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A főorvos kiemelte: az ételekben elszaporodó baktériumok súlyos hasmenést okozhatnak, ez kiszáradással jár és a hőségben fokozottan veszélyes lehet. Különösen az idős embereknél és a gyerekeknél kell figyelni a megfelelő folyadékbevitelre.

A hőségben érdemes minél több élelmiszert betenni a hűtőbe. Előtte a tojást ajánlott megmosni, de arra ügyelni kell, hogy ezután gyorsabban romlik meg. A zöldségeket külön polcon kell tárolni - tanácsolta.

A szakértő hangsúlyozta: többszöri hasmenésnél a felnőtteknek érdemes gyógyszert bevenniük, a gyerekeket viszont ilyen esetben minél hamarabb orvoshoz kell vinni. A hányás fokozottan veszélyes, ilyenkor a felnőtteknél is előfordulhat, hogy kórházi kezelésre szorulnak, mert kiszáradáshoz is vezethet, ha nem tudják pótolni a folyadékot.

A hőségben ajánlott könnyen emészthető ételeket és gyümölcsöket fogyasztani, és oda kell figyelni a só pótlására is - mondta Hídvégi Edit.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

23-25 kiló sertéshúst eszünk meg évente
Emberi fogyasztásra alkalmatlan ásványvizet vont ki a forgalomból a Nébih
7 milliárd forintnyi füstölt áru fogy húsvétkor
Vitaminosként hirdették a lisztet, de nyomokban sem tartalmazott olyat
Az Y generáció válhat a legkövérebb nemzedékké

Hozzászólások