TIME DATE
Ma Gabriella nap van.

2019-10-09 06:15:15 / Szerző: HajduPress

Ezért választjuk kis boltok helyett a nagyobb üzleteket

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Bár az emberek 75 százaléka rendszeresen vásárol a közelében található kis boltokban, az árak és a korlátolt választék miatt részesítik sokan előnyben a távolabbi nagyobb üzleteket - derül ki az egymás közelében élők közösséggé szerveződését segítő alkalmazás, a Miutcánk által készített kutatásból.

    A Miutcánk október elején csaknem 850 felhasználó bevonásával készítette el reprezentatív felmérését. A vizsgálat kapcsolódott az alkalmazás #helybenveszem kampányához, amelynek célja, hogy ösztönözze a helyi boltokban történő vásárlást a fenntarthatóságra és a helyi közösségekre gyakorolt pozitív hatása miatt.
    A felmérésben válaszolók 60 százaléka sorolta a kisboltok hátrányai közé, hogy viszonylag drágák, és mintegy 50 százalékuk azt, hogy a kisebb boltokban nem lehet egyszerre elintézni a nagyobb bevásárlást.  

    A válaszadók a közeli kisebb boltok előnyei között főként kényelmi szempontokat említettek, 30 százalék emelte ki, hogy ha ott vásárol, akkor nem kell autóba ülnie.
    A felmérésben résztvevők 20 százaléka emelte ki azt, hogy a helyi vállalkozások támogatása is érv a közeli kis boltokban történő vásárlás mellett.
    A vizsgálat szerint az emberek csaknem 95 százaléka kíváncsi arra, hogy milyen kisebb üzlet vagy piac található a közvetlen közelében, a megkérdezettek háromnegyede pedig több-kevesebb rendszerességgel vásárol is ezekben a kisboltokban.

(MTI)

A rovat legfrissebb cikkjei

Már megint teljesen eladósodik a magyar
Hoppá! Nem veszi meg a 4iG a T-Systems-t
Wizz: ki kell tiltani a business osztályt
Évente 10-12 milliárd forintot tesz ki a belföldi fenyőfaforgalom
Már csak év végéig lehet fizetni a régi 10 000 forintos bankjegyekkel

Hozzászólások