TIME DATE
Ma Apollónia nap van.

2017-03-23 19:30:24 / Szerző: HajduPress

Ezen a nyáron is nagyot megy Tiszafüred

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Tiszafüred idén is kiemelt helyszíne lesz a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválnak
 

Kerékpáros és csónakos túrákkal egybekötött minikoncertek, operajóga és táncelőadások is várják az érdeklődőket július 28. és 30. között a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválon - hangzott el csütörtökön, a programokat beharangozó budapesti sajtótájékoztatón.
 
 Az Opera Caféban az érdeklődő újságíróknak Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója elmondta, hogy mennyire fontosnak tartja, hogy a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválhoz, ehhez a Magyarországon egyedülálló, civil kezdeményezésre létrejött projekthez, idén a Magyar Állami Operaház művészei is csatlakozhatnak.
 
Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés a térség zászlós hajójának nevezte a fesztivált. A Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke azt is bejelentette, hogy egy régi álom is valóra válhat a jövőben. Felépülhet a Természet Operaháza épülete, amely ha megvalósul, akkor egy európai színvonalú építészeti remekmű lesz, és nagymértékben hozzájárulhat majd a régió fejlődéséhez.
 
Ujvári Imre Tiszafüred polgármestere azt hangsúlyozta, hogy Tiszafüred méltó a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál házigazda szerepkörére. Az utóbbi két évben folyamatosan emelkedik a Tiszafüredre látogató vendégek száma, és az itt eltöltött vendégéjszakák száma is növekszik. Míg 2015-ben a vendégek száma alig haladta meg a 37 ezret, addig 2016-ban több mint 39 ezer vendég látogatott városunkba. Az itt eltöltött vendégéjszakák száma pedig közel öt százalékkal haladta meg az előző évit. Idén a TO'pera programjai tartják Tiszafüreden. Többek között július 28-án különleges operajógán vehetnek részt az érdeklődők, majd a tiszafüredi Morotva félszigeten megrendezik a gálaestet, ahol a Miskolci Nemzeti Színház Zenekar, a szolnoki kibővített Bartók Béla Kamarakórus lép fel Sándor Szabolcs karmester vezényletével.
 
Jakus Anita, a Természet Operaháza Tisza-tavi fesztivál projektvezetője, részletesen beszámolt a 3 nap alatt fellépő művészekről. Kiemelte, hogy idén egyedülálló módon a Tisza-tó partján, a tó vizén és a tó vizében is láthatnak az érdeklődők produkciókat. Ismertette a kezdeteket, és hogy az évek alatt a kezdeményezés hogyan fejlődött 3 napos fesztivállá. Jakus Anita arra is emlékeztetett, hogy a fesztivál koncepciója Debreczeni Ildikó ötlete alapján született meg 2014-ben.
 
Sándor Szabolcs karmester érdekes részleteket osztott meg a Magyarországon teljesen egyedülálló, operajóga interaktív programról, melyhez külön erre az alkalomra komponál zenét. Bakos Kornélia operaénekesnő, aki Tiszafüreden nőtt fel, meghatódva mesélte el, hogy kislányként gyakran a Morotva képzeletbeli színpadán énekelt. Ezért óriási élmény számára, hogy gyermekkori álma megvalósul a fesztivál első napján, amely ráadásul édesapja születésnapja is.
 
További részletek a programokról: http://www.operaofthenature.com/

A rovat legfrissebb cikkjei

Még a kutyát is ellopta a betörő
Halálos baleset Berettyóújfalu és Földes között
Sérült madarat mentettek a balmazújvárosi rendőrök
Tűz Hajdúszoboszlón: olajsütő gyulladt ki
Felhőszakadás veszélye: Hajdú-Biharra is kiadták a figyelmeztetést

Hozzászólások