TIME DATE
Ma Fülöp és Evelin nap van.

2020-04-23 19:47:47 / Szerző: HajduPress

Ezen a héten is lesznek Csokonai szerenádok

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A Tócóskert lakóit lepik meg ezen a héten a Csokonai Színház Énekkarának tagjai. A Csokonai szerenádok április 24-én (pénteken) 16 órától az Angyalföld téren, 17 órától pedig a Margit téren hangzanak el, olyan népszerű slágerekkel, mint a Torreádor-dal, a Hazám, hazám és a Vágyom egy nő után.

A szigorítások miatt a félórás – szerenádszerű – minikoncerteken a teljes létszámában 35 tagú kórus 5-6 énekese vesz részt, hogy megpróbálják pótolni a színházi zenés előadások hiányát és segítsenek a bezártság, bizonytalanság okozta esetleges feszültségek oldásában. A kezdeményezés három hete indult, majd a szerenádok sikere miatt a színház énekkarának tagjai úgy döntöttek, hogy koncertjeikkel hetente jelentkeznek Debrecen különböző pontjain. A koncerteken népszerű opera-és operettslágerek, musicalek hangzanak el.
„A koronavírus-járvánnyal hirtelen egy teljesen ismeretlen világba kerültünk. Hétköznapjaink megváltoztak és ez számos kihívást teremt. A zene öröme, az emberi hang ereje talán sokakban oldhatja a bezártság és a magány miatti szorongást” - beszélt a kezdeményezés fontosságáról Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója.
A szervezők arra kérik a lakókat, hogy ne hagyják el lakásaikat. Az énekesek mikroportot kapnak, hogy a lakók az erkélyekről, ablakokból jól hallhassák a színházból kiköltözött előadást.
 
Múlt héten az Alföld Televízió stábja a Darabos utcai előadáson vett részt, az erről készült összeállítást itt láthatják:


Fotók: Máthé András


A rovat legfrissebb cikkjei

Online látogatható az Országház több nevezetes helyszíne
Szívrohamot kapott Brian May, a Queen gitárosa
Spórol nekünk a Netflix!
Ma lett 80 éves Pécsi Ildikó
Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze ma ünnepli 93. születésnapját

Hozzászólások