TIME DATE
Ma Klára nap van.

2020-04-18 18:18:26 / Szerző: Szőgyényi Adrienn

Ezek most a legfelkapottabb videoklipek a YouTube-on

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Talán nem túlzás azt állítani, hogy zenét hallgatni mindenki szeret. A zene legyen az akár komoly- vagy könnyűzene sokféleképpen hathat ránk: megnyugtathat, ellazíthat, felvidíthat, felbőszíthet, megríkathat. A YouTube legfelkapottabb videói között ilyen muzsikákat is találhatunk, ezekből szemezgettünk.

#1. a felkapottak között: Rácz Gergő x Orsovai Reni - Aha
Rácz Gergő és Orsovai Reni neve sokaknak lehet ismerős. Márciusban Mostantól című számukkal ők nyerték meg A Dal 2020 műsort. A Mostantól volt a szerzőpáros első közös dala, de úgy tűnik, hogy nem az utolsó. Április 17-én közzétett számuk nemes egyszerűséggel az Aha címet kapta és olyan problémákat boncolgat, amelyek talán mindannyiunk számára ismerősek lehetnek.


#4. a felkapottak között: Wellhello - Ölelni szavakkal
Fluor Tomi és Diaz első szerzeménye, a Rakpart 2014-ben jelent meg, amit olyan slágerek követtek mint az apuveddmeg, az Odaút vagy a Nem olyan lány. A srácok azonban nemcsak könnyed, nyári nótákkal bombázzák kedvelőiket. Már megszokhattuk, hogy a legtöbb zenekar előszeretettel dolgozza fel a szerelem, a csalódás, a bulizás témáját, de kevesen foglalkoznak például a barátsággal. A srácok pont ezt az űrt töltötték be egy évvel ezelőtt megjelent dalukkal, a Barátommal. A Wellhello négy nappal ezelőtt jelentette meg legújabb slágergyanús dalát, az Ölelni szavakkalt. Fluornak és Diaznak innen is küldünk egy virtuális pacsit, mert gyönyörűen mutatják be azt a helyzetet, amiben hetek óta élünk. A fiúk a következő sorokat írták a videoklip alá:
"Néha úgy hozza az élet, hogy nincs lehetőséged megölelni azt, akit szeretsz. A nehéz időkben felértékelődik minden egyes szép szó, ilyenkor válik csak igazán fontossá, hogy megtanuljunk ölelni szavakkal, hogy megtanuljunk ölelni messziről." 
Mi elmorzsoltunk egy könnycseppet a dalt hallgatva.


#5. a felkapottak között: Honeybeast X Caramel – Túlélő
2020 eddig nem volt túl kegyes az emberiséghez. Alighogy sikerült megfékezni Ausztráliában a pusztítő erdőtüzeket, máris egy világjárvánnyal találtuk magunkat szemben. És ha mindez nem lenne elég, a csernobili zóna közelében kigyulladt tüzek is aggodalommal töltik el a közelben élőket. Sok teóriáról olvashattunk már, miszerint ez az emberiség büntetése azért, amiért a Földdel cseppet sem bánik kegyesen. 
A bolygó "visszavágásáról" szól a Honeybeast és Caramel közös dala, a Túlélő, ami egyszerre tragikus és mégis gyönyörű. Érdemes elgondolkodni a tartalmán.


#10. a felkapottak között: Caramel X Palya Bea – Csillagom
A második Caramel-szerzemény kerül fel a listára. Palya Bea és Caramel külön-külön is fantasztikusak, de együtt sikerült egy olyan dalt alkotniuk, ami mind szövegileg, mind zeneileg csodálatosra sikeredett. Vétek lenne túlmagyarázni a szerzeményt, egyszerűen csak meg kell hallgatni. Simogatja a lelkünket ez a dal.


#23. a felkapottak között: Irigy Hónaljmirigy: Mostantól paródia (Sportmackó)
Egy picit hátrébb kapott helyet a listán az Irigy Hónaljmirigy paródiája, amit muszáj megnéznie a kedves olvasónak, ha nevetni szeretne. Az együttes a lista elején szereplő Orsovai Reni és Rácz Gergő közösét öltöztette sportmackóba. Mi imádjuk! 


 

A rovat legfrissebb cikkjei

Öt szuper társasjáték
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Íme a 2020-as MTV VMA jelöltjei
A debreceni vidámparkban rendezik az idei Galiba gyermekfesztivált
Elmarad a Strand Fesztivál, az EFOTT, a Fishing On Orfű is

Hozzászólások