°C
TIME DATE
Ma Sára és Marió nap van.

2018-05-15 14:39:55 / Szerző: HajduPress

Ez komoly: 10 milliárdos érték érkezik Debrecenbe

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Olyan rendkívüli kiállításnak ad teret egy hónap múlva a debreceni MODEM, amilyenre az elmúlt években nem volt példa. Az elsősorban az impresszionizmust és az ahhoz kapcsolódó 19. század végi, 20. század eleji-közepi törekvéseket megmutató tárlat anyaga a Johannesburgi Művészeti Galériából érkezik és szeptember végéig látható az országban, a MODEM-ben.

Monet, Degas, Cézanne, Van Gogh, Modigliani, Matisse, Picasso, Warhol, Lichtenstein és Francis Bacon művei június közepétől a MODEM-ben: a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központ idei kiemelt tárlata több mint egy évszázad művészetén vezeti végig a látogatókat, bemutatva a korszak legkiemelkedőbb alkotóit a preraffaelitáktól a posztimpresszionistákig, Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Andy Warholig.

A mintegy 10 milliárd forint biztosítási összértékű anyag a Johannesburgi Művészeti Galéria gyűjteményéből érkezik és szeptember 23-ig látható a MODEM-ben. Az Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig című tárlat kurátora Simona Bartelona és Süli-Zakar Szabolcs. Megnyitó: június 18-án 17 órakor.

A rovat legfrissebb cikkjei

A magyar kultúra napja - Tárlatvezetések, kiállítások Debrecenben
Ez várható februárban a Vojtina Bábszínházban
Elképesztő mutatványok a Csokonai Színházban
A munkájának élt, de megbánta - A csempész című filmről
Vasárnap is Dalidó

Hozzászólások