TIME DATE
Ma Gedeon és Johanna nap van.

2015-05-18 09:10:21 / Szerző: HajduPress

Ez gyönyörű: Debrecenben az év természetfotói

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A Debreceni Művelődési Központ és a naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége idén is megszervezi a GDF SUEZ – Az Év Természetfotósa 2014 Országos Fotópályázat kiállítását, amelynek megnyitóját 2015. május 19-én, kedden, 17 órakor tartják a DMK Belvárosi Galériájában (Kossuth u. 1.).

Köszöntőt mond Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója. A kiállítást megnyitja Dombóvári Tibor természetfotós, a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége elnökségi tagja.  
Immár 22. alkalommal írta ki az idén a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége hazánk és a régió legrangosabb természetfotós megmérettetését. A GDF SUEZ – Az Év Természetfotósa 2014 pályázaton hazai és határon túli, profi és amatőr természetfotósok csaknem négyezer képe közül válogatta ki a legjobbakat a zsűri. A díjakat 2014 novemberében adták át a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol egyben megnyitották a pályázat legjobb képeiből rendezett kiállítást is.
A zsűri döntése értelmében a GDF SUEZ – Az Év Természetfotósa 2014 győztese, Az Év Természetfotósa Selmeczi Dániel.

A pályázat ezúttal minden eddiginél szorosabb versenyt hozott: az értékes és komoly szakmai elismerést jelentő díjakért a döntőben több mint hatvan alkotó 98 műve versengett. A szoros versenyt mi sem jelzi jobban, mint az a tény, hogy a zsűrizés során a két legjobb kollekció között végül alig néhány tized pontnyi különbség döntött.
A kiállítás 2015. május 19. – június 8-ig látogatható, hétköznapokon 10–18 óráig.

A rovat legfrissebb cikkjei

Ingyenesen nézhető A Padlás musical
Elhunyt Kovács Zsuzsa, a Budapesti Operettszínház színművésze
Színházi Világnap a négy fal között
A legjobb világzenei albumok közt
Erkély-koncertek a Hagyományok Házában

Hozzászólások