TIME DATE
Ma Gedeon és Johanna nap van.

2015-11-06 12:44:42 / Szerző: HajduPress

Ez fontos, ez szép: fotók, videó

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Megnyílt pénteken délelőtt a XI. Ifjú Kézművesek Országos Kiállítása a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában, a Kossuth utcán.

A közösségi díjakat Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója adta át, a kiállítást V. Szathmári Ibolya etnográfus nyitotta meg. Közreműködtek a Debreceni Népi Együttes táncosai. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Kézműves Alapítvány, a Debreceni Művelődési Központ, valamint a kézműves kategóriákat gondozó intézmények idén is nagy sikerrel hirdették a XI. Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatot a 11-25 éves fiataloknak.

A pályázattal a meghirdetők lehetőséget kívántak teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, a megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére. Pályázni bőrműves, fazekas, faragás, fonás, hímzés, szövés és nemez kategóriákban lehetett. A kiállítás december 2-ig látható hétköznapokon 9–18 óráig.

Fotók és videó: Miskolczi János


A rovat legfrissebb cikkjei

Ingyenesen nézhető A Padlás musical
Elhunyt Kovács Zsuzsa, a Budapesti Operettszínház színművésze
Színházi Világnap a négy fal között
A legjobb világzenei albumok közt
Erkély-koncertek a Hagyományok Házában

Hozzászólások

Kapcsolódó videó