TIME DATE
Ma Tivadar nap van.

2018-10-01 10:26:03 / Szerző: HajduPress

Ez fontos: egy nap a szívünk védelmében + fotógaléria

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Ingyenes szűrések, kardiológia tanácsadás, újraélesztési verseny és koncertek is voltak a Szívünk Napja kampány debreceni eseményén szombaton a Fórumban, ahol a Debreceni Egyetem orvosaival és egészségügyi szakdolgozóival is találkozhatnak az érdeklődők.

Szív- és érrendszeri betegségekben hazánkban 70 ezren halnak meg évente, ami az éves halálozás fele. A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának okai megelőzhetőek, ezért mind a prevenciós lehetőségekről, mind a rizikófaktorokról is szó volt a Szívünk Napja programjain szeptember 29-én, a Fórum Bevásárlóközpontban. A rendezvényen a Debreceni Egyetem Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika orvosai és szakdolgozói ingyenes szűrővizsgálatokkal, valamint interaktív előadásokkal várták a látogatókat. Egyebek mellett szó esett a szabályos és rendellenes pulzusról, mindarról, amit a szív nem szeret – vagyis a magas vérnyomásról, a cukorbetegségről és a dohányzásról, – valamint a gyermekkori szívproblémákról.

Az idei debreceni programon a figyelemfelhívó előadások mellett nagy hangsúlyt kapott a mozgás szerepe, emellett a résztvevők megismerhették, hogyan lehet szívbarát módon főzni.

Fotók: Pénzes László


A rovat legfrissebb cikkjei

Ismét Állásbörze lesz a Fórumban
A kirobbanó egészségért – Életmód- és szépségkiállítás
Húsvéti kavalkád óriási tojásokkal a Fórumban
Fotók: kezdődnek a Tavaszi Divatnapok a Fórumban
Tavaszi Divatnapok a Fórumban az olasz életérzés jegyében

Hozzászólások