TIME DATE
Ma Tivadar nap van.

2019-01-31 06:33:24 / Szerző: HajduPress

Ez egy drága politikus-verés volt

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Egy bírósági döntés értelmében Rand Paul kentuckyi republikánus szenátornak 580 ezer dolláros kártérítést kell kapnia a szomszédjától, aki megtámadta és eltörte a politikus bordáit.

    A szenátor a bírósági döntés után közleményben hangsúlyozta: reményei szerint "az ítélet egyértelmű üzenet, hogy az erőszak nem válasz - soha és sehol".
    A szenátor 2017 őszén kentuckyi otthonában fűnyírás közben összeszólalkozott a szomszédjával a kert rendben tartása miatt, mire a szomszéd nekitámadt és három bordáját is eltörte. A törések miatti kötelező fekvéstől Paul tüdőgyulladást is kapott. A politikus pert indított, amelyben szerdán hoztak ítéletet.

    A három napig tartó tárgyaláson a politikus tanúvallomásában elmondta: amikor szomszédja, René Boucher nekirontott, percekig alig kapott levegőt és az életét féltette.
    Boucher bűnösnek vallotta magát, de azzal védekezett, hogy "elege lett" a szenátornak abból a szokásából, hogy a levágott füvet és más kerti hulladékot rendszeresen a közös kerítésük mellé bálázta. A 60 éves férfi - aki a szenátorhoz hasonlóan szintén orvos - leszögezte, hogy a támadásnak nem voltak politikai okai.
    A bíróság 375 ezer dollárt büntetésként, a többi összeget pedig a fájdalomért és a szenvedésért, valamint az orvosi költségekre ítélt meg Rand Paulnak. A vádlott ügyvédje közölte: fellebbeznek.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Fiatal újságírónő halt meg egy észak-írországi lövöldözésben
Tizenkét elítéltnek mosta meg a lábát Ferenc pápa
29 halott: buszbaleset történt Madeira szigetén
Többé nem nyomhatod ész nélkül a horvát autópályán
Notre-Dame - Parázs és könnyek a címlapokon

Hozzászólások