TIME DATE
Ma Klára nap van.

2020-07-18 17:39:40 / Szerző: HajduPress

Ételt adtak a rászorulóknak

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A debreceni kisnyugdíjasok zuhogó esőben is éhesek---Morzsaparti a cívis városban 
 
 
Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület július utolsó előtti szombatján ismét vendégségbe hívta mindazokat a felebarátainkat, akiknek nem jutott hely az élet napos oldalán.

Morzsaparti két órája alatt végig zuhogott az eső. Ennek ellenére már a kezdés előtt egy órával legalább ötvenen álltak az eresz alatt, várva, hogy ingyen ennivalóhoz jussanak. Tudták, ha esik, ha fúj, számíthatnak rájuk, még nem maradt el Morzsaparti az időjárás miatt. Főfogás rizses hús és makaróni volt, kaptak levest, péksüteményt, tartós élelmiszert, süteményt, és friss, ropogós kenyeret. A végén még repetát is adtak, így a sorban állók 2-3 napra való élelemmel mehettek haza. Mintegy 200 embert láttak vendégül, hiszen sokan voltak, akik ételhordóikban az otthon maradt, beteg hozzátartozóiknak, gyermekeiknek is vittek a finomságokból. 
 
A Morzsaparti csapat, együttműködve az önkormányzat családsegítő szolgálatával, a veszélyhelyzet alatt  is segített a "védenceinek". Az elmúlt hetekben is heti két  alkalommal vittek levest, péksüteményt, kenyeret, közel 60 debreceninek. 

Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület célja, hogy segítő kezet nyújtson a debreceni szegényeknek, akik minden ellenkező híreszteléssel szemben sokan vannak, és egyre többen lesznek. A mostani Morzsapartin a sorban állók legalább 90 százaléka kisnyugdíjas volt, elmondásuk szerint, egyik napról, a másikra élnek. Segítségre nemigen számíthatnak, a pici ellátásukból szegényebben élnek, mint a templom egere. 
 
A szeptemberi tanévkezdésre tanszergyűjtési akciót hirdettek meg. Szeretetnék, ha kis védenceik szüleinek nem jelentene elviselhetetlen terhet a beiskolázás. Szeretnének mind több asztali számítógépet, lap-topot, tablettet is összegyűjteni, mert az elmúlt hónapok megmutatták, milyen hátrányban vannak a szegény gyermekek az online oktatásban.
Július végén olyan kezdeményezéssel lépnek a nyilvánosság elé, amelyben azoknak a lányoknak, asszonyoknak gyűjtenek "női dolgokat", amelyek használata a 21. században természetes, az ő számukra azonban nem az.

 

A rovat legfrissebb cikkjei

A Csokonai Színház felújítás előtt álló épületétől búcsúznak Debrecenben
A kormány 16,25 milliárd forinttal támogatja a debreceni Civaqua-programot
A Hamlet bemutatója a debreceni Nagyerdei Stadionban
Bemutatkozik a Hajdupress új főszerkesztője
A kormány több milliárd forinttal támogatja a debreceni Civaqua-programot

Hozzászólások