TIME DATE
Ma Gerzson nap van.

2018-11-28 05:32:36 / Szerző: HajduPress

Étel a téren

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Számtalan csodásnak tűnő ételhez juthatunk karácsony közeledtén Debrecen közepén. Sokak kritikái középpontjában épp ezek állnak, mármint az ételek, egész pontosan azok igencsak borsosnak vélt árai. „Szubjektíve objektíven” gondolatébresztő sorok következnek.

Véget nem érően vitatkozhatnánk arról, hogy miért 250 forint egy kiló krumpli a piacokon, hogy a boltban mi a jó ég kerül 4000-be egy kiló kimeredt tepertőn. Ennek az írásnak viszont nem ez a célja, kanyarodjunk vissza az alapokhoz.

Az adventi, utcai kajálással kapcsolatban tagadhatatlanul van olyan érv, miszerint az árusoknak ki kell fizetni számos költséget (bérleti díj, alkalmazottak, nyersanyag, stb.), amit mi éhesen sem látunk, ráadásul egész hónapban ott fagyoskodnak a hidegben, meg amúgy is, „ilyenkor bármennyit hajlandóak fizetni az emberek, csak ott ehessék meg.”
 
Van, aki annyira tiltakozik az egész ellen, hogy inkább alsóbb utcákon, kutyafuttában, orrbefogva kerüli az egészet.
 
Van olyan megközelítés, hogy jóllakottan kell érkezni, a gyereket elrágatni mindenhonnan: „megelégszünk az illatokkal, a hangulattal, minden drága, otthon van a finom vacsora.”
 
Van olyan, aki azt mondja, hogy nem kell minden nap ott dőzsölni, évente egy napon viszont elviszem a családomat enni is, inni is, sétálni is, óriáskerekezni is, „kerül, amibe kerül, ezért (is) dolgozom egész évben.”
 
Van olyan is, aki tojik az árakra, mert egy egész éven át várja ezt a gasztrokalandot, a pénz mellékes. „Mindent végig akarok kóstolni!”
 
Van olyan, aki utoljára évekkel ezelőtt engedett meg magának egy kellemes ebédet, egy jó forralt bort, egy kellemes sétát egy baráttal. Ő szívesen visszahozná azt a napot, de azóta pont eleget változtak a körülmények, hogy ez csak évek múlva történhessen meg újra.
 
Olyan is akad, akinek ez státuszszimbólum, és olyan is, aki minden évben csak néz éhesen, szagol, gyönyörködik, de jól tudja, hogy ez nem neki, nem róla szól.
 
A felsorolásból talán egyetlen típus maradt ki. Ennek képviselői viszont elképesztően népes tábort képviselnek. Ők azok, akik miatt szinte valamennyi, hasonló típusú, az év bármely szakában tartandó, bármilyen állatról szóló rendezvény működik Debrecenben. Miattuk állunk sorban a kürtősért, a kolbászért, a kenyérlángosért. Tőlük kellene valamit megkérdezni.
 
SKB
 

A rovat legfrissebb cikkjei

Szökés - hiba nélkül
Amikor a Farsang farka csóválja…
Zsóri Dániel, avagy miért jó a kevés pénz?
Példás magyar munkamorál: betegen is bejárunk dolgozni
Férfinátha, viccek tárgya

Hozzászólások