TIME DATE
Ma Orbán nap van.

2020-03-26 16:34:12 / Szerző: HajduPress

Erkély-koncertek a Hagyományok Házában

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Erkély-koncertsorozat veszi kezdetét a Hagyományok Házában, a népzenei előadások csütörtöktől április 22-ig tartanak és az intézmény Facebook oldalán is követhetők - közölte a Hagyományok Háza csütörtökön az MTI-vel.

A Hagyományok Háza az európai mintát követve minden délben A zene lelki táplálék című zenei előadássorozattal jelentkezik a Corvin téri székháza teraszáról. Az élő népzenei közvetítések a nándorfehérvári csatára emlékező déli harangszó után csendülnek fel - olvasható a közleményben.
Mint írják, a Hagyományok Háza ezzel a programmal segíteni szeretné a népzenészeket, azokat a muzsikusokat, akik a koncertek, nyilvános fellépések drasztikus elmaradásával súlyos megélhetési gondokkal küzdenek. A szervezők és a fellépők közvetíteni szeretnék az online bekapcsolódónak is az egyediség és a közösség, az összetartozás élményét.
"Minden erővel fent kellene tartanunk az egységet, ami most, a járvánnyal szemben való ellenállást lélekben erősíti. A zene, a tánc, a művészetek évezredek óta azt a célt szolgálják, hogy a nehéz idők megterhelő eseményeit feloldják az emberekben. Ha a lélek erős, a test is jobban bírja" - idézi a közlemény Lászlót, a Hagyományok Háza főigazgatóját.
Az intézmény további anyagokat oszt meg a jövőben az egész Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarokkal, közzéteszi a Magyar Állami Népi Együttes műsorait és saját módszertani anyagok készítését is tervezi. Az első, csütörtöki koncerten Kelemen László zeneszerző és folklorista, Pál István Szalonna, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője és Molnár Péter nagybőgős, játékát élvezhették az érdeklődők - zárul az összegzés.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Online látogatható az Országház több nevezetes helyszíne
Szívrohamot kapott Brian May, a Queen gitárosa
Spórol nekünk a Netflix!
Ma lett 80 éves Pécsi Ildikó
Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze ma ünnepli 93. születésnapját

Hozzászólások