TIME DATE
Ma Kelemen és Klementína nap van.

2019-11-06 22:53:16 / Szerző: HajduPress

Érkatasztrófa áldozata lett Catherine Deneuve francia filmsztár

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

"Nagyon korlátozott és így visszafordítható érkatasztrófa" áldozata lett Catherine Deneuve. A 76 éves francia filmsztárt Párizsban kórházban ápolják - erősítette meg szerda este a színésznő családja a Le Parisien című napilap értesülését.

    
Claire Blondel, a filmsztár ügynöke az AFP francia hírügynökséggel azt közölte, hogy Catherine Deneuve "ischemiás érkatasztarófát" szenvedett.
    
"Szerencsére nincsen semmilyen mozgási zavara, csak néhány nap pihenésre van szüksége" - mondta az ügynök, aki egyéb részletet nem közölt a színésznő állapotáról.
    
A Le Parisien című napilap úgy értesült, hogy a színésznő szerdára virradó éjjel rosszul lett és kórházba került.
    
A család és az ügynök által használt fogalmak alapján a francia hírügynökség szerint nem lehet biztosan megmondani, mi történt Catherine Deneuve-vel.
    
A legkevésbé súlyos esetben a filmsztárnál átmeneti keringési zavar (tranziens iszkémiás attak - TIA) lépett fel, amely az agyi érkatasztrófa enyhébb és átmeneti formája, s amelyet a stroke-hoz hasonlóan a vérkeringés leállása okoz, de a rövid ideg tartó tünetek maradéktalanul eltűnnek. Ugyanakkor a TIA is sürgős ellátást igényel, mert jelentősen növeli a következő napokban az agyvérzés kockázatát.
    
Catherine Deneuve az elmúlt hetekben folyamatosan dolgozott, a hét elején Emmanuelle Bercot francia filmszínésznő De son vivant című új filmjében forgatott.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Új funkciót vezet be a Twitter: van ilyen a Facebook-on is
Kislányt hagytak a kecskeméti megyei kórház inkubátorában
Meglettek a hurrikánban eltűnt tehenek
Ismét wallisi feketeorrú kisbárány született a Debreceni Állatkertben
Válik Rogán Antal és Cecília

Hozzászólások