TIME DATE
Ma Ottó nap van.

2020-06-08 16:33:26 / Szerző: HajduPress

Epres sajttorta - sütés nélkül

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A sajttorta mindig tökéletes választás legyen az évforduló, születésnap vagy akár egy sima hétköznap délután. Elkészítési lehetősége kimeríthetetlen, mi mégis kiválasztottuk a kedvencünket, ami nem más, mint ez a sütés nélküli, epres változat.

Próbáljátok ki bátran, garantáltan közönség kedvenc lesz ez a könnyed epres finomság!

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:
  • 25 dkg zabkeksz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
A sajtos réteghez:
  • 50 dkg natúr krémsajt
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
További hozzávalók:
  • 1 nagyobb maréknyi eper
  • 1 csomag epres tortazselé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl víz
 
Elkészítése:

A kekszet finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a fahéjat és a gyömbért. Összegyúrjuk, majd a nedves homok állagú morzsát egy 23-25 centis kapcsos tortaformába alaposan lenyomkodjuk.

Készen is van a tortánk alapja, hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a sajtkrémet.

A jól behűtött krémsajtot keverőtálba tesszük, hozzáreszeljük a citrom héját, hozzáadunk 2-3 evőkanál citromlevet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, és elektromos habverővel 2-3 percig keverjük, majd hozzáöntjük a jól behűtött tejszínt, és tovább verjük, amíg könnyű és habos állaga lesz.

A keveréket a kekszes alapra öntjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük.

A zseléhez a vizet a vaníliás cukorral és a tortazselével kézi habverővel simára keverjük, majd egy kis forralóban tűzre tesszük, forrásig melegítjük, majd a tűzről levéve, időnként megkeverve hagyjuk kicsit hűlni.

A torta tetején elrendezzük az előre előkészített epret, majd egyenletesen rálocsoljuk a zselét. Hűtőbe téve 3-4 órát hagyjuk pihenni, hogy a sajtos és a zselés réteg is tökéletesen összeálljon.
 
Jó étvágyat kívánunk!
 
 
Fotó és recept forrás: cookta.hu

A rovat legfrissebb cikkjei

Gyors vacsora ötlet: snidlinges tojássaláta
Balatoni gasztrokörkép I. rész
Készíts egy isteni tzatzikit!
Rácsos cseresznyés pite
Levendulaszörp

Hozzászólások