TIME DATE
Ma Kármen és Anita nap van.

2019-05-09 15:10:50 / Szerző: HajduPress

Emeljünk magasba minél több gyereket!

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Ismét megrendezi az „Emeljünk magasba minél több gyereket” elnevezésű rendezvényt a Három Királyfi Három Királylány Alapítvány. A Kölcsey Központban több mint 30 féle program közül választhatnak az érdeklődők.


Táncház, Szent László király legendája, arcfestés, ugrálóvár, mozgásfejlesztő játékok, gólyalábasok, Ringató, társasjáték, Kárász Eszter koncert. Többek között ezek a programok közül válogathatnak, akik ellátogatnak május 11-én, szombaton a Kölcsey központba. Az alkalom csúcspontja-számos izgalmas tevékenység, koncert és közösségformáló program mellett, hogy a gyermekeket 11 órakor a magasba emeljük, felhívva ezzel a figyelmet a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány célkitűzésére, hogy a kívánt és tervezett gyermekek megszülessenek.

A világrekordkísérlet megdöntése után a sok százezer virággal díszített Szent László király legendáját bemutató virágkocsit nézheti meg a közönség, amely a Szent László lovagkirály zarándokút hírnökeként mintegy 900 kilométeres utat tesz meg. A Ferenc pápa látogatásának helyszínére, Csíksomlyóra tartó virágkocsi második állomása Debrecen, ahol az ökumené jegyében az egyházak vezetői megáldják a Szent László ereklyéjét kísérő kompozíciót.

A tavalyi évben a magasba emelt gyermekek száma országosan világrekordot döntött. Debrecenben vettek részt a legtöbben a rendezvényen, több mint nyolcszázan látogattak el a Kölcsey Központba. (A magasba emelt gyermekek száma tavaly országosan tízezer volt) Idén azokra a gyermekekre is figyelmet szentelünk, akik árvaházban élnek, nevelőszülőknél nevelkednek, fogyatékkal élnek vagy valamilyen oknál fogva hátrányos helyzetűek, hiszen minden gyermek érték. A programok között ezért érzékenyítő előadás is található, amelyet az Immánuel Otthonban tanuló fogyatékkal élő gyermekek és a debreceni Kölcsey gyakorló iskola gyermekei adnak elő.

Az „Emeljünk magasba minél több gyereket” rekordkísérletben való részvételhez lehet regisztrálni, melyet itt lehet megtenni:www.haromkiralyfi.hu/emeldmagasba
A rendezvény fellépői, programjai:

A rovat legfrissebb cikkjei

Rommá égett egy DKV-járat: megdöbbentő fotók
Trianon 100: ez lesz Debrecenben is csütörtökön
Eltörte az egyik intézkedő rendőr kezét
Budapestről hozta Debrecenbe az extasyt
Nagycsaládos kedvezményt vezet be a Nagyerdei Kultúrpark

Hozzászólások