TIME DATE
Ma Ellák nap van.

2019-11-29 16:36:06 / Szerző: HajduPress

Elültették az 1000. fát a Debrecen, a mi kertünk program keretében

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Papp László polgármester ültette el az idei ezredik fát Debrecenben. Áprilisban indított kezdeményezése sikeres volt, a város minden részébe jutott új fa ebben az évben. A tájékoztató alkalmával Balázs Ákos alpolgármesterrel és a Fidesz-KDNP frakció tagjaival 50 tölgyfát ültettek el a Wesselényi-lakótelepen.

 
Az ültetéssel egybekötött sajtótájékoztatón Papp László Debrecen polgármestere elmondta: 

 
„Elkötelezettek vagyunk Debrecen környezeti értékei, közterületei tisztasága iránt. A Debrecen, a mi kertünk program áprilisi elindításakor célul tűztük ki a városi zöldterületek: parkok, sétányok felfrissítését, valamint az erdőtelepítéseket. A Wesselényi-lakótelepen most 50 db tölgyfát ültettünk el, a facsemetéket úgy helyeztük el, hogy felnőve védelmet nyújtsanak a lakókörnyezet számára a szállóporral szemben. Már minden városrészbe ültettünk fát, az elkövetkező 5 évben pedig 10 ezer darabot helyezünk a földbe Debrecenben. Az intenzív fásítással a levegő minőségét szeretnénk javítani. Itt Debrecenben egészséges környezetet szeretnénk hagyni az utánunk jövő generációkra. Ezt szem előtt tartva megalkotjuk Debrecen környezetvédelmi stratégiáját.”
 
A fásítási program jótékony hatású a levegő minőségére is, mert a fák képesek megkötni a szálló port is, ezzel tisztítva a városi levegőt. A fásítási programhoz idén csatlakoztak debreceni vállalatok, intézmények, civil szervezetek, baráti társaságok is, így növelve a kezdeményezés sikerességét.

Az idén elültetett 1000 fa két program keretein belül került földbe. Egyrészt öt városrészben elindult a Zöld város program. A Libakertben és a Dobozikertben már be is fejeződött, míg a Vénkertben, a Sestakertben és a Belvárosban jelenleg is zajlik a munka. Ebben a négy városrészben összesen 300 új fát ültettek.

Ezt egészítette ki a példátlan városi összefogással, az önkormányzat mellett debreceni cégek, intézmények, civil szervezetek és baráti társaságok részvételével lezajlott Debrecen, a mi kertünk akció, amelynek keretében további 700 fát helyeztek földbe. Így az akció meghirdetése óta eltelt fél év alatt összesen ezer fát ültettünk el. A sajtótájékoztatón Balázs Ákos alpolgármester elmondta:
„Az intenzív fásítási program rendkívül sikeres, városszerte került fa ültetésre. Nagyon örülünk, hogy a programhoz egyre több közösség csatlakozik. A Wesselényi-lakótelepen most 50 db tölgyfát ültetünk, de ugyanígy minden debreceni lakótelep fásítására nagy figyelmet fordítunk.”

A sajtótájékoztató keretében Papp László polgármester, Balázs Ákos alpolgármester és a Fidesz-KDNP frakció tagjai 50 koros tölgy facsemetét ültettek el a Wesselényi-lakótelepen.
A Debrecen, a mi kertünk akció a jövő évben is folytatódik, mint ahogy további városrészekben: az Újkertben, a Tócóskertben, a Tócóvölgyben, a Petőfi téren, a Bem téren, a Sóház városrészben is lesz Zöld város program, amelynek keretében fákat ültetnek.

Fotók: Miskolczi János

A rovat legfrissebb cikkjei

Átadták a Debreceni Jégcsarnok új épületszárnyát
Újabb engedmények Romániában
Nyári gyermekfelügyelet Debrecenben
Körözött férfit fogtak Ártándon
Tűz volt éjszaka Debrecenben, a Nyírfa utcán

Hozzászólások