TIME DATE
Ma Tünde nap van.

2020-05-20 14:21:45 / Szerző: HajduPress

Előszűrő sátor van a gyermekklinikán is

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Katonai sátorban végzik a szakrendelésekre érkezők előszűrését a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájánál is. A gyermekek és kísérőik a lázmérés és a kikérdezés után csak maszkban és kézfertőtlenítést követően léphetnek be az épültbe. 

A gyermekklinika bejáratánál felállított sátorban a krónikus betegek előszűrése, azaz lázmérése és a tesztlapok kitöltése történik. A pre triázst a Debreceni Egyetem orvostanhallgatói végzik, szakdolgozói felügyelet mellett. Az előszűrés után a fertőzésgyanús betegeket az erre kijelölt ellátóhelyre irányítják.

- A fertőzés kockázatának minimalizálása miatt fontos a pre triázs. Célunk az, hogy kiszűrjük a fertőzésgyanús eseteket, és a szakrendelőkben kizárólag láztalan, a krónikus panaszuk miatt érkező betegeket lássák el – mondta el a hirek.unideb.hu kérdésére Szabó Tamás, a DE KK Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

A katonai sátrat kedden a MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái állították fel.

A klinikán jelenleg több mint 10 szakrendelés működik, ahol előjegyzés után fogadják a betegeket. A szakrendelésre érkezők csak kézfertőtlenítés után léphetnek be az épületbe, ahol kötelező a maszk viselése.

A zsúfoltság elkerülése és a várakozási idő csökkentése miatt a klinika sürgősségi bejáratánál is van pre triázs. Az előszűrést ott nem sátorban, hanem a bejáratnál végzik. 

Sajtóiroda - CzA


A rovat legfrissebb cikkjei

Szépülnek a Debreceni Egyetem köznevelési intézményei
Új együttműködésekről egyeztettek a Debreceni Egyetemen
Lesz yoUDay, az egyetem napja 2020-ban is
Nyári Egyetem az online térben
Munkaerőpiac és HR a koronavírus után

Hozzászólások