TIME DATE
Ma Lõrinc nap van.

2020-07-12 10:50:10 / Szerző: HajduPress

Elon Musk már gazdagabb, mint Warren Buffett

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Elon Musk vagyona több mint hatmilliárd dollárral nőtt, ezzel a Tesla vezére megelőzte Warren Buffettet. Az elektromosautó-gyártó vezetője a világ hetedik leggazdagabb embere lett a Bloomberg Billionaires Index szerint.

Nagyot nőtt Elon Musk vagyona, a Bloomberg szerint pénteken 6,07 milliárd dollárral emelkedett, miután a Tesla árfolyama 10,8 százalékkal került feljebb.

A Tesla részvényárfolyama az elmúlt év folyamán hatalmasat emelkedett, miután a társaság növelte a Model 3 eladásait. Az árfolyam szárnyalása nyomán Elon Musk közelebb került az 1,8 milliárd dolláros kifizetéséhez.

A cég részvényárfolyama a július 1-jei zárás óta közel negyven százalékkal került feljebb, a Tesla egy nappal később tette közzé második negyedéves kiszállítási adatait, amelyet követően erősödtek a várakozások, hogy a Tesla nyereséges lesz a második negyedévben, a cég története során először zárna nyereséggel négy egymást követő negyedévet.

Warren Buffett nemrég 2,9 milliárd dollár értékű részvényt adományozott el, ezzel pedig kiesett a világ leggazdagabb embereinek ötös listájáról.

Forrás: portfolio.hu

A rovat legfrissebb cikkjei

191 ezer ember munkáját biztosította a koronavírus-járvány sújtotta ágazatok adókedvezménye júniusban
Így zárt a Budapesti Értéktőzsde pénteken
Megütötte a koronavírus a Toyotát, a járvány eltüntette az autógyártó profitját
További mérsékelt javulásra számítanak a kiskereskedelemben az elemzők
A járvány megütötte a BMW-t, veszteséges lett a konszern

Hozzászólások