TIME DATE
Ma Kármen és Anita nap van.

2019-09-23 10:11:16 / Szerző: HajduPress

Ellopják a debreceni Puskás-díjat?

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Februárt írtunk. A legjobb barátom disznótorba invitált, a tanya nem volt messze Debrecentől, de nem is volt túl közel. Már kora reggel, az első pálinkás koccintás után azon morfondíroztam, miként fogok én bejutni a kora délutáni Loki-Fradi focirangadóra. Mert abban biztos voltam, hogy be kell jutnom.

- Hagyd a francba, majd megnézzük itt, tévében - mondta ez is, az is, amaz is, ám én belül azt éreztem, mennem kell. Ott kell lennem. Mindehhez kellett ugyebár egy jármű, ez még csak adódott is, azonban kellett egy sofőr is, aki még csak rá se nézett a pálinkára, a sörre, vagy a forralt borra. Hosszú órákig tartó, élénk, hol sikerrel kecsegtető, hol kudarccal riogató tárgyalások után végül akadt egy remek fickó, aki vállalta, hogy bejön velem a meccsre, feltéve, ha visszamegyünk utána a tanyára. Oké, mondtam.

A mérkőzés maga nem volt valami jó. A két magyarral felálló Fradi talált egy gólt, a mi drága Lokikánk meg akart, kínlódott, de csak pár perccel a vége előtt, 11-esből jött össze az egyenlítés. 1-1, papírforma, mehetünk is - jutott több ezer ember eszébe. Na de aztán: a hosszabbítás legvégén, a 93. percben az élete első NB I-es találkozóján pályára lépő, 18 éves Zsóri Dániel felment a levegőbe, és majd 15 méterről, ollózva gyönyörű gólt vert a válogatott Dibusz Dénesnek. Ott a helyszínen, a B-középben abban a pillanatban mindenkinek elmentek otthonról: ismeretlenek ölelték egymást, mindenki mindenki nyakába ugrott, mámorító, felethetetlen pillanatok voltak. 

Ma estére kiderülhet, hogy sportörténelmiek is. Magyar focista még soha nem kapott Puskás-díjat, Zsóri hétfőn Milánóban kaphat. Van egy Messi nevű vetélytársa is, azonban a magyar lobbi vélhetően elég erős a nemzetközi szövetségben ahhoz, hogy - egyébiránt megérdemelten - Zsórié legyen az elismerés. Ezt a gólt egyébként a DVSC játékosa rúgta, a debreceni stadionban, Loki-mezben, de a Székesfehérvár játékosa nyerheti meg, öltönyben. Ellopják a debreceni Puskás-díjat? Van egy ilyen érzés, ami nem tágít. És még a disznótorba se mentem vissza.

Tóth Csaba Zsolt

A rovat legfrissebb cikkjei

Felhívás Debrecen lakosságához
Digitális oktatás, 2020, koronavírus idején
Az érték unalmas?
Life is back!
Mi vagyunk a magányos, bántalmazottak országa...

Hozzászólások