TIME DATE
Ma Judit nap van.

2019-12-03 15:42:28 / Szerző: HajduPress

Elkezdődött a Szabó Kálmán – Galamb csomópont átalakítása

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Megkezdődött a Szabó Kálmán – Galamb – Gizella – Vécsey – Budai Ézsaiás utcák kereszteződésében a jelzőlámpás csomópont kialakítása.


Az építési munkálatok során a Szabó Kálmán utca irányából egyenes-balra és egy külön jobbra kanyarodó sáv létesül. A Vécsey, Galamb és Gizella utca irányából külön egyenes-balra és jobbra sávokat alakítanak ki. Annak érdekében, hogy a jelzőlámpás rendszer - kiépítése után - optimálisan működjön a járművek részére radar detektorok, illetve a későbbi tényleges forgalmi adatokon alapuló és ahhoz legjobban illeszkedő jelzőlámpa programokat alakítanak ki. Ennek érdekében valamennyi irányban forgalomszámláló doppler radarok kerülnek telepítésre.
A csomópont átépítése után az eredeti elsőbbségi viszonyok megváltoznak, ezentúl a Szabó Kálmán utca – Gizella utca iránynak lesz elsőbbsége a Vécsey- Galamb utcákkal szemben, mivel a forgalomszámlálási adatok ezt az irányt adták nagyobb értékűnek.

A kivitelezési munkálatok 2019. december 3-án kezdődtek fakivágással és kutatóárkok ásásával. A kivágott 28 fa pótlására 29 új fát ültetnek a területen, emellett több mint 5600 négyzetméteren füvesítenek.

A jelzőlámpás csomópont kiépítése során korszerűsítik a meglévő útburkolatot, ahol szükséges új burkolatot építenek. Emellett új járda- és kapubejáró építése, új buszmegállóhely építése és csapadékvíz-elvezető csatorna kialakítása is megtörténik.
A kivitelezést a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. végzi és szerződés szerint 2020. augusztus 4-re fejezi be a munkálatokat. A beruházás értéke bruttó 393.760.743.-Ft, mely összeg európai uniós forrásból kerül finanszírozásra (TOP-6.4.1-15-DE1-2016-00006 számú, „Keleti városrész forgalomszervezése és kerékpárút kialakítása” című pályázati forrás).

Az építési munkák ideje alatt szakaszosan forgalomkorlátozásra számíthatnak.

A rovat legfrissebb cikkjei

Gázolás a Tócóskertben - FOTÓK
A pia miatt szólt a pultos és a benzinkutas a rendőröknek
Idén is megnyitotta kapuit az Add tovább házikó - GALÉRIA
Stratégiai megállapodást kötött az NI Hungary a szakképzési centrummal Debrecenben
Meghalt a híres debreceni történész

Hozzászólások