°C
TIME DATE
Ma Vendel nap van.

2018-08-09 13:18:00 / Szerző: HajduPress

Elkezdődött a Karácsony György utcai bölcsőde felújítása

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése című felhívás keretén belül sor kerül a Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye Karácsony György Utcai Tagintézményének komplex felújítására, korszerűsítésére és projektarányos akadálymentesítésére, illetve új eszközök beszerzésére.
 

Az 1973-ban megnyílt bölcsőde a Fényes udvari lakótelepen található. Az intézményben hat gyermekcsoportban összesen 60 gyermek mindennapi nevelése, gondozása zajlott. Ebből adódóan az intézmény nagyfokú igénybevételnek volt kitéve, így időszerűvé vált az épület és a játszóudvarok egyidejű, teljes felújítása.

A felújítás az ingatlan korszerűsítése mellett hozzájárul a munkafeltételek javításához, a környezettudatossághoz, az esélyegyenlőség elvének érvényesüléséhez, s lehetővé teszi a bölcsőde akadálymentes megközelítését.

A beruházás során megvalósul az épület energetikai szempontok szerinti felújítása (például: teljes körű hőszigetelési rendszer kiépítése, az elavult homlokzati nyílászárók cseréje, a lapostetős szerkezet korszerűsítése). Ezen kívül sor kerül mind a gyermekek, mind a kisgyermeknevelők, szakmai munkát segítők által használt foglalkoztató és kiszolgáló helyiségek beltéri felújítására. Korszerűsítik az épületvillamossági és épületgépészeti rendszereket, melyekhez kapcsolódóan kiépítik a megújuló energiát hasznosító napelemes rendszert is. Emellett megtörténik az épületnek és környezetének akadálymentesítése és az épület körüli udvar és a játszóudvar fejlesztése. A bölcsőde működéséhez nélkülözhetetlen új eszközök és bútorok beszerzése is megtörténik.

A felújítás kivitelezője az Aba-Bankó Konzorcium. A kivitelezés költsége bruttó 229.083.219 Ft, melyből 187.763.916 Ft a támogatás, és 41.319.303 Ft az önkormányzat önereje. A kivitelező feladatát képezi a bölcsődét érintő külső és belső munkák elvégzése. A kivitelezés 2018 májusának végén kezdődött meg, s a munkálatok elvégzésére – szerződés szerint – 5 hónap áll a rendelkezésre. A felújítási, korszerűsítési beruházás eredményeként létrejön egy a mai kor igényeit maradéktalanul kiszolgálni képes, komfortos bölcsőde, mely egészséges környezetet biztosít a 0-3 éves korú gyermekek neveléséhez, gondozásához, melyhez további segítséget nyújt a megújuló eszközpark. Az energetikai korszerűsítés után pedig az épület eddigi fenntartási költségei várhatóan egyharmadukkal csökkennek.

Fotók: Kiss Annamarie


A rovat legfrissebb cikkjei

Kifogásolt a levegő minősége Debrecenben
Családbarát város lett Debrecen
Megújul a járda a Csap és a Tanító utcán
Balhé volt a Petőfi téren, őket keresi a rendőrség
Bővül a Richter debreceni biotechnológiai üzeme +fotók

Hozzászólások