TIME DATE
Ma Angéla és Petronella nap van.

2019-10-02 19:12:21 / Szerző: HajduPress

Elkészült a nyíregyházi elkerülő

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Teljessé vált a Nyíregyházát nyugatról elkerülő 338-as főút, amelynek utolsó, csaknem nyolc kilométer hosszú szakaszát szerdán adták át a nyírségi megyeszékhelyen.

    
Az ünnepségen Kövér László, az Országgyűlés elnöke elmondta, Magyarország úthálózata folyamatosan fejlődik, a stratégiai fontosságú M44-es gyorsforgalmi szerdai átadása után pedig az ország egyik legdinamikusabban fejlődő megyeszékhelyének elkerülő útját is felavathatják.
    
Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, az M3-as autópályától a 38-as főútig tartó 338-as főút közel hét kilométernyi első két üteme 2015 végén készült el, a 9,2 milliárd forintból megépített, most átadott szakasszal az elkerülő immár hiánytalanul betöltheti rendeltetését.
    
Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester hangsúlyozta, a város és a térség szempontjából kiemelkedő útberuházás révén a tranzit- és teherforgalom elkerüli a megyeszékhely belvárosát, és közvetlen kapcsolatot biztosít az M3-as autópályával a város északi agglomerációjában élők számára.

 

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Szolgálati lakásokat alakítanak ki több mint száz kistelepülésen
Könnyebbé vált a magyar állampolgárok hazatérése Bulgáriából
Négyen kapnak vérplazmakezelést
A NAV új alkalmazása véget vethet a papírszámlák korszakának
Orbán: Hiába fogtuk el azonnal az elkövetőket, ez nem adja vissza az életüket

Hozzászólások