TIME DATE
Ma Gerzson nap van.

2019-01-16 12:02:59 / Szerző: HajduPress

Elképesztő mutatványok a Csokonai Színházban

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Februárban a Csokonai Színházban vendégszerepel a nemzetközi hírű Recirquel. A hazai újcirkusz-társulat 2018 augusztusában a világ legnagyobb művészeti fesztiválja, az Edinburgh Festival Fringe keretében mutatta be My Land című produkcióját, ahol a kritikusok véleménye alapján több ezer produkció közül a legjobbnak bizonyult.

A Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató, a kortárs táncot a színházzal és a cirkuszművészettel ötvöző előadás az emberiség gyökereit, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba és jeleníti meg egy illúziókkal teli térben. A cirkuszt, a kortárs és klasszikus táncot, a mozgásművészettel és a színházzal ötvöző alkotás egy új előadóművészeti műfaj, a ’cirque danse’ kiteljesedése. De nemcsak műfaji szempontból tekinthető unikálisnak a produkció, ugyanis ez a Recirquel első darabja, amelyben kizárólag külföldi vendégművészek szerepelnek. Vági Bence rendező hét, zsánerszámában nemzetközileg is kimagasló ukrán artistát hívott meg, és az ő személyes élettörténetüket – hagyományokat, szabadságot és szerelmet – kutatva hozták létre a produkciót.
 
A My Land február 18. és 22. között - hat alkalommal - látható a Csokonai Színház Nagyszínpadán.
My Land trailer videó: https://vimeo.com/281809360
 
A My Land hazai bemutatója 2018 októberében volt a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjában, a Müpa Budapest Fesztivál Színházában.
www.recirquel.com
http://recirquel.com/fringe/
www.facebook.com/Recirquel/
www.instagram.com/recirquelcompanybudapest/
 

A rovat legfrissebb cikkjei

Benned van a Pakk-faktor? Itt a lehetőség!
Elhunyt Fésűs Éva
Azt hinnénk, nincs ilyen mértékű hajlékonyság
Neves színész hunyt el, Debrecenben is játszott
Ez várható márciusban a Vojtina Bábszínházban

Hozzászólások