TIME DATE
Ma Kornél és Soma nap van.

2020-05-09 14:36:59 / Szerző: HajduPress

Elindult a Virtuális Ambulancia a Debreceni Egyetemen

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Már működik a Debreceni Egyetem Egészségügyi e-Szolgáltatása. A Virtuális Ambulancia egészségi állapotukkal kapcsolatban telefonos konzultációt biztosít a pácienseknek. Szükség estén pedig vizsgálatra is előjegyezhetik a beteget az egészségügyi szakemberek.

Egészségi problémájukkal kapcsolatban az 52 512-990-es telefonszámot hívhatják azok, akik állapotukról szakemberrel szeretnének konzultálni. A szolgáltatás egyelőre a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház szakrendelésein indult el. A tapasztalatok alapján a Debreceni Egyetem a Virtuális Ambulancia szolgáltatásainak bevezetését a Klinikai Központ bizonyos ambulanciáin is tervezi a későbbiekben.

- Munkatársunk meghallgatja a páciensek problémáit, kérdéseit, emellett szükség lehet egy szakmai kérdéssor megválaszolására is, amely segíthet abban, hogy mely szakrendelés orvosához irányítsák a beteget. A megfelelő szakrendelés kiválasztása után a kollégák felveszik az adatokat és telefonos konzultációs időpontokat ajánlanak fel - ismertette Tóth Tibor, a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház járóbeteg-ellátásért felelős orvosigazgatója.

A megbeszélt időpont előtt az egészségügyi szakemberek felhívják a beteget, majd rövid adategyeztetés után kapcsolják az orvost. A konzultációt követően a szakorvos tanácsokkal láthatja el a beteget, és szükség esetén foglalhat egy újabb időpontot telefonos konzultációra vagy akár személyes megjelenést igénylő rendelésre is.

- Továbbra is fontos hangsúlyozni, hogy telefonos egyeztetés nélkül senki ne induljon el a szakrendelésre, akkor sem, ha már van beutalója. Az óránként ellátható betegek száma ugyanis korlátozott. Fontos, hogy a szigorú előírások nem változtak. Az intézménybe mindenki csak szájmaszkban, kézfertőtlenítés és lázmérés után léphet be - hangsúlyozta Tóth Tibor.

A Bethlen utcai szakrendelések május 11-től, hétfőtől 7 és 19 óra között fogadják a betegeket, de csak előjegyzés alapján. Időpontot a korábban már működő telefonszámokon is kérhetnek a páciensek: +36 52  513 688; +36 52 513 687; +36 52 513 613; e-mail: diszpecser@kenezykorhaz.hu.

Sajtóiroda -CzA
Fotó: hirek.unideb.hu


A rovat legfrissebb cikkjei

Bács Zoltán: én a DVSC-be beleszülettem, és így is fogok meghalni
Új kari vezetők és büdzsé az egyetemen
Hűsítő hír: újra működik az egyetemi szökőkút
Debrecenből az Antarktiszra: aggasztó a klímahelyzet
Ők a debreceni egészségügy hősei

Hozzászólások