TIME DATE
Ma Arnold és Levente nap van.

2019-06-04 16:38:48 / Szerző: HajduPress

Elhelyezték a bokrétát a Bürkle debreceni gépgyártó üzemének épületén

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Elérte legmagasabb pontját a német Bürkle debreceni gépgyártó csarnoka, a Xanga csoport mintegy hárommillió eurós befektetésével megvalósuló termelőüzem épületén kedden helyezték el a bokrétát a város, a Xanga és a Bürkle vezetői.

    

Herdon István, a Xanga csoport vezérigazgatója elmondta: a kezelésükben lévő, a Bürkle gyárának is helyet adó Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban üzleti modelljük szerint megépítik a közmű infrastruktúrát és a gyártócsarnokokat, majd bérbe adják a betelepülő vállalkozásoknak.
    
A Bürkle gyártócsarnokát a Xanga hárommillió eurós beruházással alakítja ki, ahol a német Bürkle kétmillió eurós technikai fejlesztést valósít meg. 
    
Megemlítette, hogy az innovációs parkot 30 hektár területtel bővítették, így annak teljes területe meghaladja a 130 hektárt. Az elkövetkező években a cégcsoport több tízezer négyzetméter kulcsrakész ipari és szolgáltató létesítmény fejlesztésével kíván infrastruktúrát teremteni a Debrecenbe települő hazai és külföldi vállalatok részére - tette hozzá.
    
Jürgen Schröer, a Robert Bürkle GmbH vezérigazgatója elmondta: az üzemben a német tulajdonú gépgyártó cég magyar leányvállalata, a Bürkle Hungary Kft. kétmillió euró volumenű technológiai fejlesztés révén, 40 új munkahelyet teremtve szeptemberben kezdi meg működését, és októberben már elindul az elkészült termékek szállítása a németországi anyavállalathoz, illetve közvetlenül a cégcsoport vevőinek. 
    
A tervek szerint a következő években a foglalkoztatottak számának növelése mellett az üzem további két egységgel bővül majd.
    
"Az infrastrukturális fejlesztéssel párhuzamosan az eredeti ütemterv szerint halad a munkaerő toborzás és kiválasztás is" - jegyezte meg hozzátéve, hogy németországi központjukban már javában folyik a debreceni gyár dolgozóinak betanítása.
    
Jürgen Schröer elmondta: a Robert Bürkle GmbH-t 1920-ban alapították, központja Freudenstadtban található. A dél-nyugat németországi régióban a magas hozzáadott értékű technológiai ipar számos meghatározó szereplője működik, ezek egyik képviselője a Bürkle. A cégcsoport főbb termékei présgépek, lamináló rendszerek és felületkezelő gépek, amelyeket elsősorban a fafeldolgozó iparban, az autóiparban, az építőiparban, valamint a nyomtatott áramkörök és a különféle felhasználású plasztik kártyák gyártásában használnak.
    
A debreceni egység a Bürkle csoport negyedik gyártóüzeme lesz, amelyben elsősorban felületkezelő, valamint faipari technológiák előállításával kívánják kielégíteni a cégcsoport globális partnerei által támasztott, folyamatosan növekvő piaci igényeket - fűzte hozzá.
    
Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere elismeréssel szólt arról, hogy a Xanga cégcsoport az elmúlt években az egykori 40 hektáros ipari parkot 136 hektárosra bővítette, és Debrecen egyik meghatározó gazdasági övezetévé tette. Jelezte: a város azzal járul hozzá a park fejlesztéséhez, hogy javítja a megközelíthetőségét, útbővítéssel és új becsatlakozó úttal teszi gyorsabban elérhetővé a közelben lévő M35-ös autópályát.
    
A városvezető üdvözölte, hogy a januári alapkőletétel után rekordidő alatt és kiváló minőségben készült el a csarnok, s a német fél a fejlesztés következő ütemén gondolkodik.
    
Papp László kiemelte, hogy 2018-ban Magyarországon Debrecen volt a legkedveltebb befektetési hely: az országba érkező működőtőke egyharmada Debrecent választotta beruházása színhelyéül, köztük a német Bürkle is.


A rovat legfrissebb cikkjei

Fontos bejelentések a debreceni reptérről: új kifutó is épül
Debrecenből lehet repülni a magyar válogatott meccseire
Debreceni delegáció utazott Finnországba
Gyérítik a szúnyogokat - de nem Debrecenben
25 éve testvérváros Debrecen és Padernborn

Hozzászólások