TIME DATE
Ma György nap van.

2018-09-08 14:24:25 / Szerző: HajduPress

Életre keltek a mesék a Fórumban - GALÉRIA

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Ismét nagyszerű kiállítással vár mindenkit a FÓRUM Bevásárlóközpont. Az interaktív lovag- és hercegnőképző tárlat során a lurkók nemcsak kívülállóként lehetnek részesei a kalandos, izgalmas és cseppet sem hétköznapi történeteknek, hanem a már jól megszokott módon bekapcsolódhatnak interaktívan a tárlatba, amely ezúttal a mese csodálatos világába kalauzol - a Fórum Debrecen hírét olvashatják.

 

A mesék valódi kincseket rejtenek minden csöppség számára. Megismerhetik a jó és a rossz küzdelmét, s amíg hallgatnak egy-egy történetet, fejlődik a személyiségük, a különleges cselekményekből pedig tanulságokat vonhatnak le. A lurkók mindig kérdeznek, hiszen rendkívül kíváncsiak, mi miért történik. A FÓRUM-ban mindig kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy egy-egy kiállítás ne csak statikusan mutassa meg a kicsiknek az éppen aktuális témakört, hanem lehetőség szerint a gyerekek is be tudjanak kapcsolódni, hogy mint leendő hercegnők és lovagok görgethessék tovább a mese varázslatos fonalát. A FÓRUM-ban kialakított interaktív tárlaton tehát a gyerekek nemcsak láthatnak egy-egy mesebeli világot, hanem testközelből is megismerkedhetnek velük: a hercegnők és a hercegek, a lovagok birodalma nem egy távoli, elérhetetlen világ többé, hanem egy olyan varázslatos közeg, amely karnyújtásnyira van. Nincs más feladat tehát, mint átlépni ennek a varázslatos határnak a küszöbét, és maguk mögött hagyniuk a külvilágot.

Mindenki a részese lehet

A FÓRUM-ban a már jól megszokott és bevált módon különböző szigeteken elevenednek majd meg ezek a mesebeli helyszínek. A kislányok örömére kiállították a hercegnő tornyát, amelyben akár arra is lesz lehetőség, hogy a kicsik elsajátítsák a hercegnői illemtant és egyéb szokásokat. Hogyan öltözködik egy hercegnő? Milyen ruhába illik belebújnia? Hogyan hordja a haját? Milyen különleges fonatoktól lesz díszes a frizurája? Ezen kérdésekre nemcsak választ kaphatnak a kicsik, hanem maguk is hercegnővé válhatnak, amely minden kislány életében varázslatos pillanat.

Ám aki azt hiszi, hogy csak szárazföldi installációkkal készültek, nagyon téved. A tárlat ugyanis egy tengeralattjárót is, amelynek ablakaiból a víz alatti világ birodalma tárul a lurkók elé. A különleges tengeri élőlények és a gyönyörű kagylók a sellők világába repítik a csöppségeket.

A mesékben a hercegnő általában bajba jut és segítségre szorul. Éppen ezért ezt a cselekményt sem hagyhatták ki az interaktív mókából. Egy szabaduló-szobát is kiállítottak, a feladat pedig nem más, mint kiszabadítani a hercegnőt. A kisfiúk összeszedhetik minden bátorságukat, hogy egy lovagi torna során diadalmaskodjanak a rossz felett.

A tárlatról a hercegnők közlekedési eszköze, a hintó sem maradhat ki. Erre az igazán gyönyörű eszközre fel is lehet majd pattanni.

A mesék világa tehát közelebb van, mint gondolnánk. Nincs más hátra, mint hogy menenek el a FÓRUM-ba, és váljanak a részesévé ennek a csodának! Mindenkit szeretettel várnak, és garantálják, hogy valamennyi gyermek jó kedvvel és szép emlékkel a szívében tér haza a különleges élményeket követően.


Fotók: Bakos Attila


A rovat legfrissebb cikkjei

Ismét Állásbörze lesz a Fórumban
A kirobbanó egészségért – Életmód- és szépségkiállítás
Húsvéti kavalkád óriási tojásokkal a Fórumban
Fotók: kezdődnek a Tavaszi Divatnapok a Fórumban
Tavaszi Divatnapok a Fórumban az olasz életérzés jegyében

Hozzászólások