°C
TIME DATE
Ma Ervin nap van.

2018-03-28 14:50:40 / Szerző: HajduPress

Egyre kevesebb ember sportol Európában

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Európában 42-ről 46 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik a sport, a mozgás szempontjából inaktívak - hangzott el az Európai Unió szófiai sportfórumán, ahol Magyarországot többek között az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) képviselte.

    
Az NVESZ szerdai közleménye szerint Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa felhívta a figyelmet az eseményen, mindent meg kell tenni azért, hogy ez a tendencia megforduljon.
    
A rendezvényen olyan technológiai vívmányokról is beszéltek a résztvevők, melyek segíthetnek abban, hogy a mozgás örömét közvetítsék a társadalom számára, így hozzájárulva az inaktivitás csökkentéséhez.
    
A bolgár fővárosban emellett a kiemelt témák között szerepelt az egészséges Európa kialakítására irányuló törekvések, a sportcélú regionális és városfejlesztések, a fenntartható fejlődés és a jövőbeli technikai sportújdonságok lehetőségei.
    
A rendezvényen Navracsics Tibor a megjelent magyar szervezetek képviselőivel is tárgyalt. Az NVESZ főtitkára, Bóné Zoltán arról tájékoztatta a biztost, hogy az NVSZ támogatja Budapest 2019 EU sportfővárosi projektjét.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Elvégezték az első magyarországi gyermek-tüdőtranszplantációt
Egyre kevesebb ember sportol Európában
Húzza a csíkot az influenza
10 milliárdot fordítanak a családbarát szülészetekre
Gyász: elhunyt Czuriga István

Hozzászólások