TIME DATE
Ma Elemér nap van.

2019-11-05 18:27:31 / Szerző: HajduPress

Egyre kevesebb a temetkezési vállalkozás

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Az utóbbi 4 évben folyamatosan csökken a temetkezéssel foglalkozó társas vállalkozások száma - közölte az Opten az MTI-vel kedden.
 

    
A céginformációs szolgáltató adatai szerint 2016-ban még 497 cég foglalkozott temetkezéssel, idén viszont csak 463. Tavaly már az árbevételük is mérséklődött, 23,6 milliárd forintra esett vissza a 2017-es 24,2 milliárd forintról. Munkavállalóik száma ugyanakkor alig változott, 2680-ról 2667-re csökkent négy év alatt, idén ráadásul 51 fővel többet foglalkoztatnak, mint tavaly.
    
Az Opten örvendetesnek nevezi, hogy 2017 óta jóval kevesebb a felszámolási eljárás és kényszertörlés, de - tették hozzá - a viszonylag sok végrehajtás gondokat jelez a fizetési fegyelemben. A 10 százalék alatti éves fluktuációs index ugyanakkor arra utal, hogy a temetkezési vállalkozások kevésbé cserélődnek, mint más cégek - írták.
    
A közlemény a temetkezési vállalkozások csökkenését a kegyeleti szokások változásával magyarázza. A koporsós temetések visszaszorulásával egyre terjed a hamvasztás, illetve a hamvak szórásos és otthoni elhelyezése, vagyis az olcsóbb szolgáltatások iránt nő a kereslet - állapította meg az Opten.

 

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Történelmi mélypontján a forint
Az elmúlt 10 év legtöbb lakása épült 2019-ben
Főként lakásvásárláshoz használják fel a babaváró kölcsönt
Alig egy hét maradt a kgfb-díjak befizetésére
Szja-mentes lesz a méhészeti termékek értékesítése

Hozzászólások