TIME DATE
Ma Arnold és Levente nap van.

2019-05-20 16:42:19 / Szerző: HajduPress

Egyetemi szakember az MKT élén

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Csanádi Zoltánt, a Debreceni Egyetem Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatóját választotta elnökévé a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT). Kinevezését a szervezet idei országos kongresszusán vette át május elején, Balatonfüreden.

 

- Megterhelő feladat, mégis szerencsésnek gondolom, hogy egy időben dolgozhatok a legnagyobb hazai orvostársaság elnökeként és az egyik legjelentősebb hazai szívgyógyászati központ, a debreceni Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatójaként – mondta a hirek.unideb.hu-nak Csanádi Zoltán.

A professzor úgy véli, hogy e két feladatkör egyértelműen erősíti egymást, hiszen így különböző nézőpontból láthat rá a hazai szívbeteg-ellátásra, az esetleges problémákra, valamint arra, hol és hogyan lehet fejleszteni a hazai kardiológiát, továbbá javítani a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését.

- A csaknem 4000 tagot számláló szakmai szervezet működtetésében a motor szerepét elsősorban a nagy intézetek töltik be. Stílszerűen ők dobogtatják a társaság szívét és ebben mi Debrecenből nagyon jelentősen kivesszük a részünket – fogalmazott az új elnök.

Hozzátette: a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában (DEKK) folyó munka elismerése, hogy a társaság legfelsőbb vezetésébe több debreceni szakembert is beválasztottak, így velük közösen dolgozhat a helyi és az országos szintű feladatok megoldásán.

Csanádi Zoltán 2017 óta vezeti a DEKK Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikát, néhány hete pedig tagja lett az egyetem Egészségügyi Irányító Testületének. A professzor 12 éve tagja a Magyar Kardiológusok Társasága Elnökségének. Korábban volt külügyi alelnök, majd 6 évig a tudományos bizottság elnökeként vett részt a szervezet munkájában. A társaság leendő elnökévé 3 évvel ezelőtt választották, elnöki feladatkörét az MKT májusi kongresszusán vette át és 2022. májusáig tölti be.

(unideb.hu)


A rovat legfrissebb cikkjei

Szép elismerést kapott egy Debrecenben tanuló fiatal zenész
Molnár Lászlóra emlékeztek az egyetemen
Nagyszabású jubileumra készül a DEAC
Megnyitják: változás a Klinika megközelítésében
15 eves a Buzánszky Jenő Egyetemi Labdarúgó Kupa

Hozzászólások