TIME DATE
Ma Arnold és Levente nap van.

2019-06-07 09:40:49 / Szerző: HajduPress

Egy hónapra lezárják a Nagyerdei körút Klinika előtti szakaszát

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programjának részeként korszerű, spirális körforgalom épül a Pallagi út és a Nagyerdei körút csomópontjában. A kivitelezés olyan szakaszába ért, hogy június 15-től egy hónapra le kell zárni a Klinika előtti, villamosvonallal érintett szakaszt.

A debreceni önkormányzat azt kérte a kivitelezőtől, hogy az ideiglenes korlátozást az iskolai tanév lezárása utánra időzítse, hogy minél kisebb fennakadást jelentsen az a közlekedők számára. Ezért 2019. június 15. reggel 6 órától várhatóan 2019. július 16. éjfélig lesz teljes szélességben lezárva a Pallagi út – Nagyerdei körút csomópont nyugati ága. Az a szakasz, ahol a villamos a Pallagi út felől a Nagyerdei körútra, a Klinika irányába fordul. A zárásra azért van szükség, mert a körforgalom kiépítésével párhuzamosan korszerűsítik a villamosátjárót, áthelyezik a felsővezeték tartó oszlopokat, valamint elvégzik a körforgalom ezen ágára eső közműkiváltási és aszfaltozási munkákat. 

Ezen időszak alatt a DKV Zrt. érintett autóbuszjáratai terelő útvonalon, míg az 1-es villamos szakaszolva fog közlekedni. 

A zárás ideje alatt a csomópont többi ágán az áthaladás biztosított lesz, azonban kérjük az arra közlekedőket, amennyiben lehetőségük van rá, használják az Egyetem sugárút – Dóczy József – Móricz Zsigmond körút – Pallagi út, valamint a Nagyerdei körút keleti ágának útvonalait.

Az ideiglenes forgalomkorlátozásra táblákkal is felhívják az autósok figyelmét.


A rovat legfrissebb cikkjei

Fontos bejelentések a debreceni reptérről: új kifutó is épül
Debrecenből lehet repülni a magyar válogatott meccseire
Debreceni delegáció utazott Finnországba
Gyérítik a szúnyogokat - de nem Debrecenben
25 éve testvérváros Debrecen és Padernborn

Hozzászólások