TIME DATE
Ma Alfréd nap van.

2019-09-12 09:41:02 / Szerző: HajduPress

Egészségnap a Fórumban: fontos a betegbiztonság

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Túlzott antibiotikum fogyasztás, az internetről szerzett információk veszélyei, az orvos-beteg együttműködés fontossága krónikus betegség terápiájában – ezeket a témákat is érinti az az országos kampány, amely a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának részvételével zajlik. A rendezvénysorozat szeptember 21-én Debrecenbe érkezik – csatlakozva a Fórumban zajló Egészségnaphoz.

Az utóbbi években a betegbiztonság egyre hangsúlyosabb szerepet kap az egészségügy területén. Ma már széles körben elfogadott és ismert, hogy az egészségügyi ellátás során nemkívánatos események alakulhatnak ki, amelyek ellen mind az egészségügyi ellátóknak, mind a lakosságnak tenni kell. A betegek biztonságát veszélyeztető nemkívánatos események megelőzése, az ellátás biztonságosabbá tétele közös érdekünk, abban az egészségügyi ellátóknak és a lakosságnak is felelőssége van.

A kampány keretében készített kisfilmek ezért a fenti három témakörre fókuszálnak és ezekről, a gyakran előforduló esetekről tekinthetnek meg érdekes történeteket az érdeklődők. A közös vetítéseket követően szakértő nyújt segítséget a filmben elhangzottak megértésében, és helyben válaszol a felmerülő kérdésekre. 

„A kislány az óvodából hazaérve kedvetlen, bágyadt és lázas. Az anya aggódik nemcsak gyermekéért, hanem a munkahelye miatt is, mert csak két napig hiányozhat. Felhívja a kislány csoporttársának anyukáját, hogy pár napja, hasonló tünetre milyen gyógyszert kapott a gyermeke. Kiderül, antibiotikum szirupot kellett szednie, amitől 3 nap alatt teljesen meggyógyult, igaz neki a mandulái nagyon meg voltak nagyobbodva. Az anyuka még este végigböngészi az internetet, ahol „Google doktor” szintén antibiotikumot javasol torokfájásra. Másnap felháborodva követeli az antibiotikumot a háziorvosnál, aki csak orrsprayt, köptető szirupot és lázcsillapítót írt fel. 

Ilyen és ehhez hasonló, az életben nagyon gyakran előforduló esetekről tekinthetnek meg kisfilmeket az érdeklődők. A vetítéseket követően szakértő segít a film értelmezésében és válaszol a felmerülő kérdésekre.

Szeptember 21-én 10:00 órától a Fórumban filmvetítésekkel, szakértő beszélgetésekkel és ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket!

A program az EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-0001 azonosítószámú Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése elnevezésű projekt keretében valósul meg. A projekt a Széchenyi 2020 keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.


A rovat legfrissebb cikkjei

Fergeteges farsang a Fórumban
Remek dolog zajlik a Fórumban - FOTÓK
Ismét jön a Fórum Challenge!
Finom fotók: megkezdődött a Csokifesztivál a Fórumban
Pihenés a kastélyban? Vacsora? A Fórumban nyerhetik a szerelmesek

Hozzászólások