TIME DATE
Ma Tünde nap van.

2019-05-15 17:59:09 / Szerző: HajduPress

Ebesen is fejleszt a Magyar Református Szeretetszolgálat

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Európai uniós és hazai forrásból 650 millió forintos beruházással öt településen fejleszti logisztikai tevékenységét a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán a Hajdú-Bihar megyei Ebesen.

    
Vitályos Eszter az ebesi beruházás projektnyitó rendezvényén azt mondta, a szeretetszolgálat munkája felbecsülhetetlen jelentőségű a magyarországi és a Kárpát-medencei segélyezési feladatok ellátásában.
    
Felsorolása szerint az MRSZ Ebesen és Gelénesen raktárt épít, Szentesen, Alsóörsön és Pécs-kertvárosban pedig adománykoordinációs pontokat alakítanak ki, amelyek komplex szolgáltatásokat nyújtanak a hátrányos helyzetűeknek, illetve a krízishelyzetben lévő családoknak.
    
"A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány szerint az emberi élet képviseli a világon a legnagyobb értéket" - mondta Vitályos Eszter. Hozzátette: fontos, hogy vannak ilyen szervezetek, ahol az emberi életre kincsként, a legnagyobb értékként tekintenek.
    
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyoztam hogy a hazai karitatív szervezetek összesen 4,5 milliárd forintból 37 településen 40 projektet valósítanak meg, ezek egyike az ebesi beruházás.
    
Kiemelte: hazánkban hat nagy és három kisebb karitatív szervezet gondoskodik a rászorulókról, közülük nyolcat  a történelmi egyházak működtetnek.
    
Az MRSZ mostani fejlesztései közül kiemelte a gelénesi raktár szerepét, ahonnan "a kárpátaljai testvéreinket, magyarokat és más nemzetiségeket" segít majd a szervezet.
    
Soltész Miklós egyedülállónak nevezte a karitatív szervezetek támogatását, megjegyezve: "ilyen jellegű pályázati támogatást egyetlen európai uniós ország sem csinált".
    
Felhívta a figyelmet a következő uniós költségvetési ciklus előkészületeire, hogy továbbra is hasonló módon segíthessék a karitatív szervezeteket Magyarországon.
    
Fekete Károly tiszántúli református püspök egyháza egyik legfontosabb pillérének nevezte a diakóniát. "A szeretetszolgálat az egyik legősibb evangéliumi tevékenység, amit már az apostolok körében is gyakoroltak" - hangoztatta.
    
Oláh István, az MRSZ Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: alapítványuk a logisztikai tevékenység és a gépjármű park fejlesztésével "gyorsabban, hatékonyabban tud még nagyobb területen, még több hátrányos helyzetű családnak segíteni humanitárius, valamint katasztrófa- és veszélyhelyzet-kezelési tevékenységével".
    
Az ebesi beruházás során ezer négyzetméter alapterületű raktárt alakítanak ki - tette hozzá.

 

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

A hétvégére 30 fok lesz
9 milliót csaltak ki egy 73 éves szoboszlói nőtől
Elrabolta volt élettársát, valamint a nő volt férjét
Egymillió forint készpénzt találtak a 29 éves férfinál
Pünkösd és Gyermeknap hétvégéjén is várja a látogatókat a Hortobágy

Hozzászólások