°C
TIME DATE
Ma Vendel nap van.

2018-08-09 08:26:12 / Szerző: HajduPress

Durván bántalmazta gyermekét egy böszörményi anya

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratot nyújtott be a Hajdúböszörményi Járásbíróságra az ellen az anya ellen, aki hirtelen haragjában seprűnyéllel ütötte 11 éves gyermekét.
 
A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint még 2018. január 23-án az elvált asszony egyedül volt otthon a kiskorú sértettel. Röviddel azt megelőzően tudta meg, hogy a gyermek korábban tiltása ellenére beengedett a házba egy kislányt, ezért dühös lett és egy seprűnyéllel testszerte ütötte a sértettet. A gyermeknek a combján, a csípőjén és kezén 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek.
 
Figyelemmel a bántalmazás eszközére, a sérült testtájékokra, az erőbehatások nagyságára, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult. A sértett életkoránál fogva védekezésre képtelennek minősül. A kiskorú a bűncselekmény elkövetésének időpontjában az anya nevelési hiányosságai, illetve kifogásolható magatartása miatt védelembevétel hatálya alatt állt, a bántalmazás után pedig a gyámhatóság a sértettet kiemelte a családból, nevelésbe vételét rendelte el, a gyermek nevelőszülőkhöz került.
 
A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a fenti bűncselekmény miatt benyújtott, büntetővégzés meghozatalára, azaz tárgyalás nélkül hozandó döntésre irányuló vádiratában az asszonnyal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

A rovat legfrissebb cikkjei

Fontos nemzetközi projektekbe kapcsolódott be Hajdú-Bihar
Okos városok tervezése indul Hajdú-Bihar Megyében
20 fokos, de esős lesz a hétvége
Halált okozó testi sértés: Egyeken bukkantak a férfira +videó
Kemény volt a szerda: balesetek, tűz, mérgezés

Hozzászólások